ONU invită Rusia, Iranul şi Turcia la dialog pentru soluţionarea conflictului din Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Emisarul special al ONU Staffan de Mistura
Emisarul special al ONU Staffan de Mistura

Emisarul special al ONU Staffan de Mistura a invitat Iranul, Rusia şi Turcia la convorbiri privind formarea unui Comitet Constituţional în Siria, discuţii care vor avea loc la Geneva pe 11-12 septembrie, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a ONU.

Discuţiile privind formarea unui comitet pentru elaborarea unei noi constituţii a Siriei urmează să fie urmate de convorbiri la care vor participa şi alte ţări, între care SUA, relatează Reuters.

Iranul a anunţat de asemenea luni că intenţionează să găzduiască un summit tripartit privind Siria la începutul lunii septembrie cu preşedinţii Rusiei şi Turciei, potrivit Ministerului de Externe iranian, citat de dpa.

"Va fi un summit important", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bahram Ghassemi, pentru agenţia iraniană de ştiri Tasnim, fără a oferi informaţii suplimentare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel