ONU acuză beligeranţii din Siria că profită de pandemia de coronavirus pentru a ataca civili

Eduard Pascu |
Data publicării:

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a acuzat vineri părţile beligerante din Siria, inclusiv gruparea Stat Islamic (SI), că profită de pandemia de COVID-19 pentru a lansa atacuri asupra populaţiei civile, relatează AFP.

"Diverse părţi implicate în conflictul din Siria, inclusiv Stat Islamic, par să profite de faptul că atenţia lumii este concentrată asupra pandemiei de COVID-19 pentru a se regrupa şi lansa atacuri împotriva populaţiei", a declarat Michelle Bachelet într-un comunicat, spunând că se teme de "o bombă cu efect întârziat care nu poate fi ignorată", transmite Agerpres.

Serviciile sale au înregistrat 33 de atacuri cu dispozitive explozive improvizate de la începutul lunii martie, între care 26 în zone rezidenţiale şi şapte în pieţe, aproape toate în regiuni din nordul şi estul ţării controlate în principal de armata turcă sau de Forţele Democratice Siriene (FDS), dominate de luptători kurzi. Majoritatea acestor atacuri nu au fost revendicate.

Pe 28 aprilie, 51 de persoane, dintre care cel puţin 29 de civili, au fost ucise într-un atentat cu camion capcană într-o piaţă din Afrin, oraş din nordul Siriei controlat de armata turcă şi de rebelii sirieni pe care îi are aliaţi, se arată în comunicatul Înaltului Comisar.

În războiul din Siria, care a început în 2011, au murit peste 380.000 de persoane şi alte câteva milioane sunt strămutate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel