Oleksii Reznikov: Ucraina nu va folosi armele occidentale pentru atacuri asupra teritoriului rusesc

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Lansarea de rachete dintr-un sistem HIMARS folosit de forțele de apărare ucrainene. Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Lansarea de rachete dintr-un sistem HIMARS folosit de forțele de apărare ucrainene. Foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Ucraina nu va folosi armele furnizate de partenerii săi occidentali pentru lovituri pe teritoriul rusesc, a declarat duminică, la o conferinţă de presă, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

"Întotdeauna le subliniem partenerilor noştri occidentali că nu vom folosi arme occidentale [pentru a lansa lovituri] pe teritoriul Federaţiei Ruse", a precizat Oleksii Reznikov, citat de agenţia Ukrinform.

De asemenea, Reznikov a afirmat că Ucraina are nevoie în primul rând de arme pentru a se putea apăra în fata agresiunii militare ruse.

În acelaşi timp, Reznikov a afirmat că Ministerul ucrainean al Apărării a identificat câteva sute de obiective militare strategice importante, inclusiv depozite şi posturi de comandă inamice, aflate pe raza teritoriilor capturate temporar de către armata rusă.

La 3 februarie 2023, Departamentul american al Apărării a anunțat oficial deblocarea unui nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina în valoare de peste 2 miliarde de dolari. Acesta include, printre altele sisteme de apărare aeriană Hawk, rachete de înaltă precizie, vehicule blindate de luptă, precum și muniție pentru HIMARS.

De asemenea, La o conferință de presă comună cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszak, Reznikov a spus că în prezent sunt în curs de desfășurare negocieri cu partenerii occidentali pentru a stabili ce trip de avion ar trebui să primească Ucraina. „Că va fi – F-16 sau Gripen – este o chestiune care se discută acum cu partenerii din țările NATO”, a spus Reznikov săptămâna trecută.

,,Le este frică de HIMARS, așa că și-au dus toate trenurile importante cu combustibil, muniție, posturi de comandă la 120 km de linia frontului. De aceea, discutăm cu partenerii noștri despre un mijloc de angajare cu o rază de acțiune de 150 km. Atunci vom putea lovi inamicul în locul în care îşi concentrează trupele și îl vom împiedica să continue această ofensivă", a declarat Reznikov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel