Olanda își retrage aeronavele F-16 din Irak și Siria. F-35, noul obiectiv

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Olanda a anunțat că va renunța la avioanele F-16 care participă din partea Forțelor Aeriene Regale din Olanda în Irak și Siria, în misiuni în lupta împotriva ISIS.

Guvernul olandez nu va extinde participarea Forțelor Aeriene Regale din Olanda (RNLAF) prin avioanele F-16 în operațiunile aeriene ale coaliție împotriva Statului Islamic în Irak și Siria. Participarea Olandei cu aeronavele F-16 în lupta împotriva ISIS se încheie pe 31 decembrie anul curent.

Decizia are ca obiectiv începerea conversiei la F-35 începând cu 2019, a anunțat Ministerul Apărării din Olanda.

Cu toate acestea, ministrul Apărării, Ank Bijleveld, informează janes.com, a declarat că Olanda a decis ca instructorii să rămână în continuare în Irak. În prezent, 50 de ”traineri” olandezi pentru avioanele de luptă sunt prezenți în Erbil și 12 în Bagdad. Acestora li se adaugă 20 de experți militari și civili în misiunea NATO de consolidare a capacității de a contribui la reformarea și îmbunătățirea securității din Irak, mai scrie sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel