Olaf Scholz: Germania, Franța și Polonia - „unite” pentru a menține pacea în Europa

Germania, Franţa şi Polonia sunt ''unite'' în obiectivul lor de a menţine pacea în Europa, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, care i-a primit marţi seară la Berlin pe preşedinţii francez Emmanuel Macron şi polonez Andrzej Duda pentru a discuta despre criza ucraineană, relatează Agerpres, care citează AFP.

Menţinerea păcii trebuie să aibă loc ''prin diplomaţie şi mesaje clare, precum şi prin voinţa comună de a acţiona împreună'', a declarat cancelarul german în cadrul unei conferinţe de presă, înaintea unui dineu de lucru cu preşedinţii francez şi polonez.

La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a apreciat că este posibil să se evite o nouă escaladare în conflictul ruso-occidental privind Ucraina şi că europenii, prin eforturile lor comune, ar trebui să reuşească ''să evite războiul''.

''Că putem evita războiul, aşa cum am spus, este sarcina noastră fundamentală astăzi, cred că o vom realiza'', a declarat preşedintele polonez la Berlin, înainte de dineul de lucru cu cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel