Ofițeri ai Serviciului de Securitate din Belarus (KGB) au deturnat un avion pentru a aresta un jurnalist oponent al regimului Lukașenko

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Nexta/Twitter
Sursa foto: Nexta/Twitter

Regimul din Belarus a forțat azi un avion de călători al companiei Ryanair aflat în zbor de la Atena la Vilnius să aterizeze în Minsk pentru a aresta un jurnalist.

Potrivit informațiilor din media, în spațiul aerian belarus a fost anunțată prezența unei bombe la bord, iar echipajul a solicitat aterizarea de urgență pe cel mai apropiat aeroport, cel din Minsk.

Boeingul 737 a fost escortat de un avion MiG-29, puternic înarmat al Forțelor Aeriene din Belarus (Video jos). Ordinul de interceptare ar fi fost dat chiar de Alexandr Lukașenko. La sol, pasagerii au fost debarcați pentru verificarea amănunțită a avionului şi puşi să treacă din nou prin filtrul de securitate. Motivul era de fapt reținerea lui Roman Protasevich, fondatorul Nexta, principalul canal de informare din Belarus.

 

 

3. -imagine fara descriere- (traseu-fr-4978-ryanair_69580500.jpg)

Sursa foto: Nexta

Autoritățile de la Minsk au decretat canalul Nexta organizație teroristă şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Protasevich, mandat care a fost pus în aplicare după această deturnare.

2. -imagine fara descriere- (roman-protasevich_07338000.jpg)

Roman Protasevich

Sursa foto: Nexta

 

Celebrul jurnalist belarus Roman Protasevich a fost arestat, iar acum se confruntă cu o pedeapsă cu moartea, transmite Greek City Times.

Protasevich este un jurnalist și activist din Belarus, critic al regimului Lukashenko. Anul trecut, a scris foarte mult despre brutalitatea poliției din timpul protestelor anti-guvernamentale. Din acest motiv, el a fost trecut pe lista persoanelor implicate în acte teroriste și riscă să fie executat.

Conform informațiilor publicate de Nexta agenții KGB (Serviciul de Securitate din Belarus) s-au urcat în avion în Atena în această dimineață, împreună cu Roman Protasevich. Apoi, când avionul a intrat în spațiul aerian din Belarus, ofițerii KGB s-au luat la bătaie cu echipajul Ryanair pentru a forța aterizarea. 

 

Lalala

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel