Ofiţer, condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Sebastian Florea |
Data publicării:

Un fost ofiţer în armata estoniană a fost condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Un tribunal estonian l-a condamnat pe un fost ofiţer al armatei şi pe tatăl său pentru trădare pe motiv că ar fi spionat pentru Rusia, a anunţat luni sistemul judiciar, relatează dpa. Fostul militar, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 15 ani şi şase luni de închisoare, în timp ce tatăl său, în vârstă de 65 de ani, va trebui să ispăşească o sentinţă de şase ani de închisoare, se menţionează într-un comunicat. Ambii bărbaţi au fost arestaţi în septembrie 2018.

Potrivit autorităţilor de securitate din Estonia, fostul ofiţer a divulgat informaţii interne referitoare la armata ţării sale timp de peste zece ani. Pentru eforturile sale, el ar fi fost plătit cu mai puţin de 20.000 de euro în total, a relatat agenţia de ştiri baltică BNS. Autorităţile nu au furnizat informaţii privind amploarea informaţiilor divulgate, care este încă investigată.

Estonia, o fostă republică sovietică, este membră a NATO şi UE din 2004. Tensiunile dintre Rusia şi Occident s-au intensificat în ultimii ani după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014, după ce preşedintele pro-rus Viktor Ianukovici a fost alungat de la putere în urma protestelor de la Kiev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel