Oficiali americani îndeamnă Ucraina să renunţe la bătălia pentru orașul Bahmut şi să se concentreze pe o potențială ofensivă în sudul țării

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficiali americani și occidentali au îndemnat Ucraina să își mute atenția de la bătălia pentru orașul Bahmut din regiunea Donețk la o potențială ofensivă în sudul țării, precizeaza CNN, citand mai multi oficiali americani și ucraineni pentru CNN.

De aproape șase luni, forțele ucrainene cu rușii pe o suprafață de aproximativ 36 de mile de teritoriu în Bahmut, care se află între orașele Donetsk și Luhansk, aflate sub controlul separatiștilor. Bombardamentele grele au distrus aproape complet orașul.

"Este o luptă brutală și crâncenă", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații occidentale pentru CNN, adăugând că fiecare parte cucereşte între 100 și 400 de metri de teren pe zi și utilizează câteva mii de proiectile de artilerie aproape zilnic.

La 20 ianuarie, presa germană a relatat că serviciul de informații externe al Germaniei (BND) este îngrijorat de pierderile grele pe care le suferă armata ucraineană în luptele împotriva forțelor ruse din Bakhmut.

Bakhmutul este mai puțin atractivă din punct de vedere militar, în ceea ce privește orice fel de infrastructură, decât ar fi putut fi dacă nu ar fi fost atât de distrusă.

În același timp, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că apărarea ucraineană a Bahmut este o operațiune solidă din punct de vedere strategic, în ciuda prețului plătit de partea ucraineană.

Acum, înainte de ceea ce se așteaptă în general să fie o primăvară grea, există o deschidere tactică către o altă parte a frontului, spun oficialii americani și occidentali. În ultimele săptămâni, aceștia au început să sugereze că forțele ucrainene să-și reducă intensitatea luptelor în Bahmut, care, potrivit lor, are o importanță strategică redusă pentru Ucraina, și să se concentreze în schimb pe planificarea unei ofensive în sud.

Ocupanții ruși continuă operațiunile ofensive pe fronturile Bakhmut și Avdiivka pentru a cuceri regiunea Donețk, în ciuda numeroaselor pierderi, susţine Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel