Oficial ucrainean: Ruşii folosesc noi tactici. Dau foc satelor din regiunea Luhansk

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ruşii recurg la noi tactici în regiunea Luhansk, a anunţat şeful administraţiei militare de stat din regiunea Luhansk, Serhi Haidai. ''Ocupanţii ruşi dau foc satelor din regiunea Luhansk, pe care nu le pot ocupa, relatează RBC-Ucraina cu referire la declaraţia şefului Administraţiei regionale militare din Luhansk, Serhi Haidai.

,,Întregul teritoriu al regiunii Luhansk, unde s-a desfăşurat faza activă a ostilităţilor, a fost bombardat de ruşi, în fiecare zi, cu absolut toate tipurile de arme. Majoritatea caselor au fost distruse în Popasnaia, Zolote, Hirne, Sievierodoneţk şi Rubijne. Infrastructura critică a fost distrusă în proporţie de 100%. După eliberare va fi necesară refacerea alimentării cu apă, gaze şi electricitate'', a declarat Haidai, potrivit Rador.

În plus, potrivit acestuia, ruşii încearcă în continuare să ocupe regiunea, să ajungă la graniţa administrativă pentru a organiza un referendum, iar aceasta va deveni un fel de trambulină pentru o nouă ofensivă în regiunea Doneţk.

,,Inamicul întreprinde noi tentative, nu numai la nivel declarativ, ci şi în fapte, pentru a ajunge (la graniţa administrativă a regiunii Luhansk - n.red.). Aici, ei au două obiective, pe care încearcă să le realizeze. Prima este de a captura regiunea în întregime, iar, în a doua, au nevoie de regiunea Luhansk pentru a continua referendumul şi pentru a pregăti în continuare o rampă de lansare pentru un nou atac asupra Seversk şi a regiunii Doneţk'', a mai specificat Haidai.

După cum se mai precizează, trupele ruse îşi continuă tentativele lor de a lua cu asalt regiunea Luhansk. Invadatorii au încercat din trei direcţii să ajungă la graniţa administrativă a regiunii. Oe 3 iulie, armata ucraineană a părăsit Lisiceansk.

Forţele armate ale Ucrainei s-au retras din poziţiile lor pentru a salva personalul militar. Până pe 3 iulie, acesta era ultimul oraş important unde armata rusă nu preluase controlul.

Pe 25 iunie, trupele ruse au capturat complet Sievierodoneţk. Cu toate acestea, inamicul nu a reuşit să încercuiască forţele ucrainene, unităţile s-au retras şi au ocupat noi poziţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel