Oficial ucrainean: Pentru o contraofensivă aven nevoie de 100 de sisteme de rachete cu lansare multiplă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin

Armata ucraineană încă controlează uzina Azot din Severodonetsk, care găzduiește un număr mare de civili, a declarat luni, 13 iunie, pentru DW, Yurii Sak, consilier al ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov. „Un alt ''blitzkrieg rus'' a eșuat din cauza rezistenței acerbe din partea soldaților ucraineni”, a spus Sak.

În același timp, potrivit acestuia, din punct de vedere umanitar, situația de la Severodonețk este „foarte grea” și asemănătoare cu cea din Mariupol, deși acum evenimentele se desfăşoară într-un ritm mai dinamic.

"Au loc bătălii de stradă. În unele zone, armata ucraineană desfășoară contraatacuri care ar putea fi efectuate mai eficient dacă Ucraina ar primi armament greu cât mai curând posibil'', a spus Sak.

 

Ucraina are nevoie de 100 de sisteme cu rază lungă pentru a porni un contraatac

 

Consilierul ministerului ucrainean al Apărării a reamintit că Ucraina a primit și folosește 150 de obuziere de 155 de milimetri pe front, dar are nevoie de mai multe sisteme de artilerie cu rază lungă.

"Statele Unite au spus că vor furniza Ucrainei patru sisteme HIMARS . Regatul Unit a spus că va furniza Ucrainei sisteme MLRS...În prezent, Ucraina are nevoie de aproximativ 100 de astfel de sisteme pentru a putea contraataca și elibera teritoriul nostru", a spus Yuri Sak.

Bătălii aprige pentru Severodonetsk au loc de câteva săptămâni. După cum a spus primarul din Severodonețk, Oleksandr Striuk, pe 11 iunie, armata ucraineană controla o treime din oraș în acel moment, reușind să organizeze o linie de apărare și încercând să respingă armata rusă.

Potrivit acestuia, luptele sunt însoțite de bombardamente constante asupra zonelor rezidențiale, iar orașul a rămas fără apă potabilă și electricitate de aproximativ două luni de zile.

Pe 12 iunie, șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că trupele ruse au distrus două dintre cele trei poduri care duceau la Severodonețk.

Al treilea pod este, de asemenea, bombardat constant de artilerie, a adăugat Gaidai. Totodată, în dimineața zilei de 13 iunie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a recunoscut că trupele ruse au reușit să-i împingă pe apărătorii ucraineni din centrul orașului Severodonetsk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel