Oficial ucrainean: Întărirea capacităților de apărare ale Ucrainei, cel mai bun răspuns la provocările venite din partea Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Nici guvernul ucrainean, nici poporul ucrainean nu vor renunța la suveranitatea Ucrainei și la dreptul de a alege liber alianțe de securitate din care să facă parte. Acest lucru a fost declarat de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții think tank-ului american Atlantic Council, precizează biroului de presă al Radei Supreme a Ucrainei.

Potrivit lui Ruslan Stefanchuk, cel mai bun răspuns la provocările venite din partea Federației Ruse îl reprezintă consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei. Președintele Radei Supreme a Ucrainei a atras atenția reprezentanților think tank-ului american Atlantic Council asupra necesității suplimentarii sancțiunilor împotriva Rusiei.

Adevărul este că atunci când vorbim despre sancțiuni, aceasta este probabil una dintre cele mai eficiente modalități de a descuraja agresiunea. Săptămâna trecută am făcut personal un apel către mai mulţi senatorii americani să susțină inițiativele legislative care ar crește sancțiunile împotriva Rusiei”, a spus Ruslan Stefanchuk, potrivit publicaţiei ucrainene ArmyInform.

Stefanchuk i-a asigurat pe reprezentanții think tank-ului Atlantic Council că parlamentul ucrainean este pregătit să rezolve orice evenimente care ar putea avea loc în Ucraina.

Suntem absolut pregătiți să susţinem în continuare Forțele Armate ale Ucrainei și să creștem sprijinul bugetar al armatei ucrainene. Parlamentul Ucrainei lucrează la acest lucru. În plus, stabilim un dialog interparlamentar cu diferite țări pentru a lucra împreună la unison”, a spus Ruslan Stefanchuk.

Președintele Radei Supreme a Ucrainei a făcut referire la bună cooperare interparlamentară pe care Ucraina o are cu Polonia, Lituania, Letonia, Estonia și cu alte țări europene.

„În plus, continuăm să lucrăm la implementarea scopurilor și obiectivelor Platformei Crimeea. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Statelor Unite în această inițiativă. Astăzi, sarcina noastră este să facem Platforma Crimeea cât mai eficientă”, a spus Ruslan Stefanchuk.

* „Platforma Crimeea” este un nou format internațional de consultare și coordonare. A fost inițiat de Ucraina cu scopul de a determina țările să ia o atitudine mai fermă cu referire la ocuparea Crimeii, pentru a preveni încălcarea drepturilor omului, pentru a proteja victimele regimului de ocupație și pentru a crește presiunea internațională asupra Rusiei. Toate acestea pentru a reîntoarce Crimeea prin mijloace pașnice. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel