Oficial ucrainean, despre posibilitatea unui desant de trupe ruse în Transnistria: Cine le-ar permite să facă acest lucru?

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Militari ruși în Transnistria
Militari ruși în Transnistria

O desfăşurare de trupe ruse în Transnistria, pe cale aeriană, este imposibilă, deoarece Ucraina nu va permite niciodată aeronavelor rusești să traverseze spațiul său aerian, a declarat, în timpul unui interviu, Natalia Gumeniuk, şefa Centrului Comun de Presă al Comandamentului Operaţional "Sud" al armatei ucrainene.

După cum precizează agenţia de presă Ukrinform, Natalia Gumeniuk a precizat că "un desant aerian în Transnistria este imposibilă a priori pentru forţele ruse, deoarece ar necesita traversarea spaţiului aerian fie al ţărilor NATO, fie al Ucrainei''

,,Dar cine le-ar permite să facă acest lucru? Forţele care sunt acum concentrate acolo, pe teritoriul Transnistriei, probabil că urmăresc cu profundă surprindere rapoartele despre forţa lor pe care le răspândeşte propaganda rusă'', a susţinut Gumeniuk.

Şefa Centrului Comun de Presă al Comandamentului Operaţional "Sud" a precizat că răspunsul armatei ucrainene va fi unul destul de puternic. 

,,Forţele noastre concentrate de-a lungul frontierei sunt adecvate ameninţării care este ipotetic posibilă dacă ei fac o mişcare disperată", a spus Gumeniuk, citată de Ukrinform.

După cum a relatat Ukrinform, anul trecut, Statul Major General a declarat că forţele ucrainene de apărare aeriană vor doborî ţintele aeriene ale ocupanţilor care se îndreaptă spre Transnistria.

Amintim că recent președintele ucrainean Volodimir Zelenski a enunțat noi detalii din planul Moscovei pentru R.Moldova. Acesta, potrivit lui Zelenski, ar prevedea preluarea Aeroportului Internațional din Chișinău de către Federația Rusă pentru transportarea militarilor și echipamentelor în stânga Nistrului.

Importanța aeroportului de la Chișinău e crucială în contextul în care e singurul „cap de pod” care ar putea lega forțele ruse de regiunea Transnistria și ar permite destabilizarea Ucrainei și din zona Odesa.

Ulterior, ministrul de Externe al R. Moldova,  Nicu Popescu, a precizat că autoritățile de la Chişinău erau pregătite să dea ordin pentru aruncarea în aer a pistei de pe Aeroportul din Chișinău în cazul unei lovituri de stat ruse.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel