Oficial NATO: Ucraina va deveni stat membru al Alianței

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Alejandro Alvargonzález
Alejandro Alvargonzález

Secretarul General al NATO pentru afaceri politice şi politică de securitate, ambasadorul Alejandro Alvargonzález, consideră că Ucraina va câștiga statutul de stat membru cu drepturi depline al Alianței, deși recunoaște că drumul catre acest obiectiv nu va fi unul ușoar.

"În ceea ce privește Ucraina, s-a ajuns la un compromis la summitul de la București din 2008, confirmat anul acesta la Bruxelles, iar Ucraina a fost recunoscută ca țară aspirantă. Va fi dificil [Ucraina] să obțină statutul de membru deplin în Alianță, dar noi sperăm că acest lucru va deveni realitate ", a declarat Alvargonzalez la cea de-a 15-a Reuniune Anuală a Strategiei Europene Yalta (YES), potrivit Ukrinform.

NATO ar trebui să ajute Ucraina să atingă acest obiectiv, iar Alianța oferă asistență pentru punerea în aplicare a unor reforme importante care fac din Ucraina unu stat mai puternic în fața provocărilor actuale, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel