Oficial german: Criza submarinelor între Franţa, SUA şi Australia este un ''semnal de alarmă'' pentru U.E

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Submarinul HMAS Collins. Sursă foto: Forțele Navale Regale Australiene
Submarinul HMAS Collins. Sursă foto: Forțele Navale Regale Australiene

Criza submarinelor între Franţa, SUA şi Australia constituie "un semnal de alarmă pentru toţi cei din U.E", a apreciat marţi la Bruxelles secretarul de stat german pentru afaceri europene, Michael Roth, citat de France Presse.

"Trebuie să ne întrebăm cum putem să ne consolidăm suveranitatea, cum putem să arătăm mai multă unitate în probleme de politică externă şi de securitate", a declarat el la sosirea la o reuniune a miniştrilor de externe pentru afaceri europene.

"O poziţie comună a UE este primordială. Nu putem conta întotdeauna pe alţii", a subliniat responsabilul german, spunând că înţelege "foarte bine decepţia partenerilor noştri francezi".

În acest caz, "trebuie recâştigată încrederea şi nu va fi uşor", a avertizat Michael Roth, potrivit Agerpres.

Parisul a salutat marţi "sprijinul total" al UE în cadrul unei reuniuni, luni, a miniştrilor de externe în marja Adunării Generale a ONU, pledând pentru mai multă autonomie a Celor 27 prin vocea secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune.

Criza transatlantică s-a adăugat retragerii haotice din Afganistan punând accentul pe necesitatea unei mai mari autonomii strategice a Celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel