Explozie raportată la un depozit de muniții rusești din Mariupol. Generalul Valeri Zalujnîi: Ne vor întoarce la Mariupol "anul acesta"

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O explozie ar fi avut loc la un depozit de muniții rusești în Mariupol, în regiunea Donețk, la începutul zilei de 24 februarie, a relatat Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol. Andriushchenko a declarat, citând un grup de rezistență local, că depozitul a fost distrus. Oficialul nu a oferit detalii suplimentare. 

În dimineața zilei de 25 februarie, Andriushchenko a mai spus că s-au auzit explozii în apropiere de Yalta și Yurivka, satele de lângă Mariupol. Potrivit acestuia, numeroase trupe rusești fuseseră staționate temporar acolo.



Anterior, la 23 februarie, purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, a declarat că zona Mariupol ocupată de ruși nu mai este "complet inaccesibilă" pentru forțele ucrainene.



La începutul aceleiași zile, consiliul municipal a raportat trei explozii în Mariupol cu "o probabilitate ridicată" de a lovi zona în care trupele rusești fuseseră staționate temporar.

Mariupol, situat pe malul Mării Azov în regiunea Donețk, se află sub ocupație rusă din 20 mai 2022, după un asediu de trei luni care a distrus cea mai mare parte a orașului.

Șeful Statului Major al Armatei Ucrainene, generalul locotenent Valeri Zalujnîi, a declarat într-un recent interviu ca primite tuturor copiilor ucraineni că se vor întoarce în Mariupol ocupat "anul acesta".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel