Oficial american de la Pentagon: SUA analizează posibilitatea de a furniza Ucrainei arme cu o rază mai mare de acțiune

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina cere arme cu rază mai mare de acțiune, iar SUA iau, destul de serios, în calcul să le furnizeze. Acest lucru a fost anunțat de adjunctul secretarului american al apărării, Kathleen Hicks, la o întâlnire cu un grup de observatori militari, potrivit publicației Vocea Americii, pe 13 aprilie.

„Da, vom continua să analizăm tipurile de arme pe care ucrainenii le cer pentru a le oferi ceva mai multă rază de acțiune”, a declarat Hicks ca răspuns la întrebarea dacă Washingtonul ar fi gata să exploreze opțiunea transferului de arme, care să permită potențiala lovire a aerodromurilor militare din Rusia.

Cu toate acestea, Hicks a nu a oferit detalii despre tipul de arme, precizând că se așteaptă decizia președintelui Biden.

,,Până când aceste pachete nu vor fi anunțate, nu aș dori să prezint deciziile noastre prezidențiale. Cu toate acestea, vom trimite aceste pachete foarte repede. Și cred că veți vedea mai multe în zilele următoare", a adăugat Hicks.

În plus, ea a confirmat că partea americană va continua să furnizeze părții ucrainene informații secrete.

,,Știm că sprijinul de informații pe care îl oferim este vital. Ucrainenii au anunțat acest lucru clar și în mod public. Vom continua să facem acest lucru", a spus Hicks.

De asemenea, Hicks a mai precizat că Statele Unite vor continua să aprovizioneze Ucraina cu muniție.

Furnizarea de arme cu o rază mai mare de acțiune, capabile să lovească chiar pe teritoriul Rusiei, duce ajutorul militar american pentru Ucraina într-o nouă fază – arme care permit contraofensiva, după ce inițial americanii au acordat atenție opririi atacurilor rusești.

Cele mai puternice sisteme convenționale americane de acest fel, sunt rachetele Himars cu o rază de acțiune de 300 de km. Dar, ele vor trebui bine protejate de atacurile rusești cu rachete, iar cea mai bună opțiune ar fi sistemele Patriot.

Totuși, astfel de sisteme avansate de arme necesită un timp mare de pregătire a specialiștilor și, de aceea, probabil, nu vor face parte dintr-un pachet imediat.

Dar, într-o perspectivă de șase luni la un an, ele pot intra în dotarea forțelor ucrainene, iar atunci, șansele Rusiei, de a păstra ceea ce a cucerit, inclusiv Donbasul ocupat, scad dramatic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel