Ofensiva ucraineană continuă să avanseze la Bahmut pe flancurile sudice și nordice, iar forțele ruse se plâng de lipsa întăririlor

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni din Brigada 80 / Foto: facebook, 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
Militari ucraineni din Brigada 80 / Foto: facebook, 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Trupele ucrainene au desfășurat acțiuni contraofensive în cel puțin trei zone ale frontului și au obținut succese în aceste zone, potrivit raportului zilnic al Institutului pentru Studiul Războiului.

Partea ucraineană vorbește despre un avans, pe 20 iulie, de 1,8 km pe flancul sudic în Bahmut. Bloggerii militari ruși susțin că ucrainenii au avansat și pe flancul nordic.

ISW a raportat că datele de geolocalizare publicate pe 19 iulie au indicat că forțele ucrainene au făcut progrese în apropiere de Andriivka (10 km sud-vest de Bahmut).

„Statul Major al Forțelor Armate a raportat că trupele ucrainene au continuat operațiunile ofensive la nord și la sud de orașul Bahmut și au forțat trupele ruse să se retragă din pozițiile lor la nord-est de Orihovo-Vasylivka (11 km nord-vest de Bakhmut).

Analiștii institutului l-au citat pe unul dintre „comandanții militari” ruși, care a afirmat că trupele ruse nu au parte de rotație și întăriri pe Frontul Zaporojie și la sud de Bahmut, ceea ce le împiedică să recâștige pozițiile pierdute.

Contraofensiva continuă pe 3 direcții

De mult timp au loc lupte aprige în direcția Bahmut. Militarii ucraineni au reușit să recupereze, începând cu 10 iulie, peste 20 de kilometri pătrați.

Foto: Brigada 80 de asalt aeropurtată este una dintre unitățile cheie ale armatei ucrainene care avansează în prezent pe direcția Bahmut.

Scopul final al ofensivei, așa cum a declarat comandantul Forțelor Terestre și „Khortiția”  Oleksandr Syrskyi, este încercuirea Bahmutului.

Militarii din cadrul Brigăzii 80 au luptat la Bahmut și în martie, fiind responsabili atunci de blocarea accesului forțelor ruse pe ruta strategică Kostyantynivka - Bakhmut, notează UPravda

La nivelul întregii linii de front, trupele Forțelor Armate ale Ucrainei au desfășurat acțiuni contraofensive în cel puțin trei zone și au obținut unele succese, precizează raportul zilnic al Institutului pentru Studierea Războiului.

Pe lângă zona Bahmut, Statul Major ucrainean a raportat, de asemenea, că forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în direcțiile Berdyansk (zona de frontieră Zaporizhia-Donețk) și Melitopol (vestul Oblast Zaporijia).

Maiorul Valeri Shershen, purtătorul de cuvânt al grupului de trupe ucrainene Tavria, a declarat că „trupele ucrainene au avansat cu mai mult de un kilometru într-o direcție nespecificată în direcția Melitopol”, a menționat ISW.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel