Ofensiva rusă a intrat în cea mai periculoasă etapă și trece la „desant” propagandistic: ”SUA acceptă ca Ucraina să rămână în granițele Liovului”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Parada din Piața Roșie, cu tancuri din al Doilea Război mondial, 9 mai 2023 / captură video
Parada din Piața Roșie, cu tancuri din al Doilea Război mondial, 9 mai 2023 / captură video

În decembrie, Rusia a accelerat propaganda și vorbește despre modul în care teritoriul Ucrainei se va micșora.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei și fostul președinte Dmitri Medvedev a denaturat declarațiile lui Biden și explică cum Ucraina poate fi redusă la regiunea Liov din vestul țării și poate exista în continuare ca țară independentă, îndeplinind astfel cererea Occidentului de independență.

Kremlinul vrea să inducă populației Occidentale percepția că eforturile Vestului au eșuat și că Moscova nu poate să piardă. Nimic, însă, despre milogeala Kremlinului pentru armele și muniția Coreei de Nord și a Iranului. Nimic despre sutele de tancuri sovietice vechi de 60-70 de ani, scoase din depozite. Totul merge perfect cu industria rusă.

ISW remarcă faptul că semnalul agresivității crescute a Kremlinului l-a dat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, care pe 9 decembrie spune că Ucraina trebuie să-și retragă trupele de pe „teritoriul rus”, referindu-se la regiunile ucrainene Herson, Donețk, Luhansk și Zaporijia, anexate ilegal în toamna lui 2022.

Încă un semnal în acest sens este organizarea conferinței de presă anuale a președintelui rus Vladimir Putin, care anul trecut a fost anulată din cauza războiului din Ucraina. Putin vrea să transmită imaginea că el controlează lucrurile în Ucraina, iar conferința de presă va fi, probabil, o mascaradă bine pusă la punct de mașinăria de propagandă a Kremlinului.

Revenind la Medvedev, într-o postare pe telegram, fostul președinte rus a reinterpretat cel mai clar sprijin al președintelui american Joe Biden pentru Ucraina de până acum, pe care l-a exprimat în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă.

Medvedev a numit succesul și victoria Kievului în conflictul cu Rusia un mit. Apoi a interpretat greșit cuvintele lui Joe Biden că Ucraina este și va rămâne un stat independent, postarea folosind nu cuvântul Ucraina între ghilimele: „Deci victoria este că „țara” va rămâne și nu va dispărea. de pe harta lumii. Granițele și suveranitatea nu contează. De exemplu, el va rămâne în granițele Liovului”, a scris Medvedev.

Totuși, Biden nu a spus așa ceva la conferința de presă cu Zelenski, el nu a vorbit despre nicio reducere a teritoriului Ucrainei : „Vrem să vedem victoria Ucrainei. Și așa cum am spus, victoria înseamnă că Ucraina este un stat suveran independent care se poate apăra astăzi și poate descuraja alte agresiuni în viitor”.

Medvedev a pus sub semnul întrebării declarația lui Biden conform căreia Ucraina se poate apăra. Potrivit acestuia, aceasta înseamnă și că SUA nu sprijină eforturile Ucrainei de a elibera teritoriile ocupate, ci ajută Kievul doar pentru a conserva teritoriile controlate acum. „Doar pentru a apăra. Și doar azi, nu mâine. Fără contraatacuri. Apărați-vă, de exemplu, la granițele Liovului cu tancuri vechi și o cantitate mică de alte echipamente”, a scris Medvedev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel