Ocupantul rus este văduvit de cea mai bună tehnică militară a sa. Un elicopterul rusesc Mi-35 a fost doborât

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Soldații ucraineni au doborât un elicopter rus de asalt Mi-35M în sudul Ucrainei. Până la această oră nu sunt foarte multe detalii cu privirea la această reuşită a militarilor ucraineni, dar potrivit unei surse locale, elicopterul a fost doborât la Sahy, în regiunea de sud a oraşului Herson (Kherson), Ucraina.

Potrivit publicaţiei militare Defence-Blog, Mi-35M este unul dintre elicopterele moderne de luptă din inventarul Forțelor Aeriene Ruse. De asemenea, este operat de forțele armate din Venezuela, Brazilia, Azerbaidjan, Nigeria, Kazahstan și Mali.

Unele surse spun că acesta ar fi fost doborât pe data de 26 februarie. În ziua respectivă pe reţele de socializare au circulat mai multe materiale video cu momentul în care un elicopter rusesc se prăbuşea în apropiere de oraşul Herson.

Imaginile fiind surprinse de la o distanţă foarte mare, la momentul respectiv a fost înaintă supoziţia că ar fi vorba despre un elicopter de tip Mi-24. Nici până la acesta oră nu este cunoscut cu exactitate modul în care militarii ucrainenii au doborât acest elicopter, dar unele supoziţii indică că ar fi vorba despre utilizarea lăsătoarelor de rachete portabile sol-aer Stinger, livrate Ucrainei la jumatea lunii ianuarie de statele baltice

Elicoptere de tip Mi-35M sunt în general folosite pentru misiuni de atac și transport militar.

Acest tip de elicoptere poate fi echipat cu o gamă largă de sisteme de arme, inclusiv rachete anti-tanc.

Mi-35M poate fi înarmat cu până la opt rachete antitanc 9M114 sau 9M120 Ataka-V SACLOS, până la 80 de rachete neghidate „S-8” de 80 mm și 20 de rachete de tip „S-13” de 122 mm.

 

Trupele ruse sunt demoralizate şi epuizate, înregistrând pierderi majore

 

Armata rusă a pierdut 29 de avioane, 29 de elicoptere, 3 drone și 5 sisteme de apărare antiaeriană. În plus, potrivit acesteia, forțele ruse au pierdut  aproximativ 5.300 de militari, 191 de tancuri, 816 vehicule blindate de luptă, 291 de unități de vehicule, 60 de tancuri, 76 de tunuri și două nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel