Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului: Rusia a ucis mai mulţi civili în timpul unor atacuri aeriene

S.I. Catalin / 05 Martie 2020 / 13:37

Cel puţin 15 civili, printre care un copil, au fost ucişi în timpul unor atacuri aeriene ruse în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, ultimul mare bastion al jihadiştilor şi insurgenţilor, a raportat organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

ONG-ul, cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse de informaţie pe teren, a precizat că loviturile aeriene au vizat după miezul-nopţii o zonă unde refugiaţi sirieni s-au adunat în afara oraşului Maaret Misrin.

Un corespondent al AFP a văzut trupurile neînsufleţite ale unor victime înfăşurate în cuverturi groase, într-un spital local. Un membru al echipelor de salvare ducea cadavrul unei fetiţe a cărei gură era plină de moloz.

Pe locul vizat de atacuri, două clădiri mari de un etaj s-au prăbuşit.

Potrivit OSDO, bilanţul riscă să crească, pentru că mulţi dintre răniţi sunt într-o stare critică.

Cu ajutorul aviaţiei ruse, regimul sirian desfăşoară din decembrie o amplă ofensivă împotriva regiunii Idlib, ceea ce a permis recucerirea a jumătate din această provincie, ultimul bastion aflat sub controlul insurgenţilor şi jihadiştilor, potrivit OSDO, relatează Agerpres.

Ofensiva a provocat strămutarea a aproape 1 milion de civili, potrivit ONU, şi moartea a mai mult de 470 de civili, potrivit OSDO.

De asemenea, ea a suscitat fricţiuni între Ankara şi Moscova. În timp ce Turcia susţine unele grupări insurgente, iar Rusia susţine regimul de la Damasc, ambele ţări şi-au întărit în ultimii ani cooperarea asupra dosarului sirian.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan urmează să aibă o întrevedere joi, la Moscova, pentru a găsi o soluţie menită să aplaneze tensiunile în Siria, tensiuni ce fac să planeze ameninţarea unui conflict direct între Rusia şi Turcia pe teritoriul sirian.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy