Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului: Rusia a ucis mai mulţi civili în timpul unor atacuri aeriene

S.I. Catalin |
Data publicării:

Cel puţin 15 civili, printre care un copil, au fost ucişi în timpul unor atacuri aeriene ruse în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, ultimul mare bastion al jihadiştilor şi insurgenţilor, a raportat organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

ONG-ul, cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse de informaţie pe teren, a precizat că loviturile aeriene au vizat după miezul-nopţii o zonă unde refugiaţi sirieni s-au adunat în afara oraşului Maaret Misrin.

Un corespondent al AFP a văzut trupurile neînsufleţite ale unor victime înfăşurate în cuverturi groase, într-un spital local. Un membru al echipelor de salvare ducea cadavrul unei fetiţe a cărei gură era plină de moloz.

Pe locul vizat de atacuri, două clădiri mari de un etaj s-au prăbuşit.

Potrivit OSDO, bilanţul riscă să crească, pentru că mulţi dintre răniţi sunt într-o stare critică.

Cu ajutorul aviaţiei ruse, regimul sirian desfăşoară din decembrie o amplă ofensivă împotriva regiunii Idlib, ceea ce a permis recucerirea a jumătate din această provincie, ultimul bastion aflat sub controlul insurgenţilor şi jihadiştilor, potrivit OSDO, relatează Agerpres.

Ofensiva a provocat strămutarea a aproape 1 milion de civili, potrivit ONU, şi moartea a mai mult de 470 de civili, potrivit OSDO.

De asemenea, ea a suscitat fricţiuni între Ankara şi Moscova. În timp ce Turcia susţine unele grupări insurgente, iar Rusia susţine regimul de la Damasc, ambele ţări şi-au întărit în ultimii ani cooperarea asupra dosarului sirian.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan urmează să aibă o întrevedere joi, la Moscova, pentru a găsi o soluţie menită să aplaneze tensiunile în Siria, tensiuni ce fac să planeze ameninţarea unui conflict direct între Rusia şi Turcia pe teritoriul sirian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel