Obligată să umple golurile din Ucraina, Armata rusă aduce sisteme antiaeriene S-300 staționate în Insulele Kurile

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Complex S-300V4 dislocat in decembrie 2020 in Insulele Kurile sursa Ministerul Apărării al F.Ruse
Complex S-300V4 dislocat in decembrie 2020 in Insulele Kurile sursa Ministerul Apărării al F.Ruse

Mai multe sisteme de apărare antiaeriană desfășurate, în 2020, de Rusia pe două insule disputate cu Japonia au fost redislocate în afara insulelor, potrivit imaginilor din satelit.

Yu Koizumi, un cunoscut analist militar japonez, a prezentat această concluzie, după ce a analizat imaginile din satelit ale insulelor Etorofu și Kunashiri, realizate de compania americană de tehnologie spațială Maxar Technologies Inc.

Informația a fost publicată de agenția de știri niponă Kyodo News, pe 31 august.

Sistemele antiaeriene care au fost mutate sunt complexe de rachete sol-aer S-300V4, care au fost staționate pe cele două insule din decembrie 2020. În septembrie 2022, mai multe lansatoare, radare și alte echipamente ale sistemelor S-300V4 erau încă vizibile la ambele baze militare.

Potrivit lui Koizumi, este posibil ca acestea să fi fost redistribuite în vestul Rusiei, lângă granița cu Ucraina, în pregătirea unui potențial atac.

Referindu-se și la alte categorii de tehnică de luptă, posibil trimise în Ucraina din Orientul Îndepărtat rus, Koizumi și-a exprimat convingerea că tancurile vechi și artileria stocate anterior într-o bază militară din insula Sahalin au fost trimise în prima linie în Ucraina, după ce au fost duse temporar la fabrici pentru reparații.

Etorofu și Kunashiri sunt printre cele patru insule disputate, revendicate drept Teritorii de Nord de către Japonia și administrate de Rusia, care le numește Kurile de Sud.

Pe 15 august, Forțele Armate ucrainene au informat că au distrus un sistem antiaerian S-300V4 rusesc în zona localității Privillya (din regiunea Herson), la aproximativ 70 de km de linia frontului. După eliminarea acestuia, s-a observat o creștere cu aproximativ 30% a misiunilor reușite de atac la sol desfășurate de Forțele Aeriene ucrainene.

Sistemul de rachete antiaeriene S-300V4 este cea mai recentă modernizare a sistemului S-300V, fiind introdus în dotarea armatei ruse începând cu anul 2012. Este destinat interceptării aeronavelor și rachetelor balistice. Unele dintre rachetele sistemului au o rază maximă de acțiune de 350-400 de km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel