Obligată la contraofensivă chiar și fără M1 Abrams. Ucraina nu poate risca înghețarea situației din teren

Cătălin Costea |
Data publicării:

În ultimele zile, oficialii ucraineni au încercat să reducă nivelul așteptărilor ucrainenilor privind rezultatele contraofensivei anunțate în această primăvară. Declarația ministrului de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, nu face excepție, oficialul afirmând că aceasta nu va fi o bătălie decisivă.

Kuleba consideră că bătălia decisivă va fi cea în care miza o va reprezenta revenirea deplină a controlului asupra tuturor teritoriilor ucrainene. Prin urmare, vor exista atâtea contraofensive câte sunt necesare pentru acest obiectiv.

Șeful diplomației ucrainene a precizat că războiul nu poate fi lăsat să devină unul înghețat, pentru că într-o astfel de situație în rândul ucrainenilor, și în special al personalului militar ucrainean, nu va mai exista încredere în autorități și nici motivație pentru a participa la luptă.

Anterior, ministrul Apărării din Ucraina, Oleksi Reznikov, a declarat că pregătirea contraofensivei a fost finalizată și că se așteaptă doar vremea favorabilă și decizia conducerii militare.

Deși a susținut public că șansele de implementare cu succes a contraofensivei sunt cu atât mai mari cu cât “inamicul este mai în întuneric” cu privire la pregătirea operației, în cadrul unei conferințe de presă de ieri Reznikov a dat o serie de informații privind pregătirea armatei ucrainene pentru această etapă.

Ministrul a precizat că principalele aspecte de care a depins organizarea operației au fost furnizarea tehnicii militare de luptă și finalizarea pregătirii personalului militar ucrainean.

În ceea ce privește tehnica blindată de luptă care va lua parte la operații, aceasta va avea la bază tancurile Leopard 2 și Challenger. Potrivit ministrului ucrainean, Leopard 1 va sosi ceva mai târziu, iar M1 Abrams ar putea să nu aibă deloc timp să ia parte la contraofensivă pentru că este planificat să fie livrat cel mai devreme la sfârșitul verii, deși pregătirea echipajelor a început deja.

Dintre vehiculele blindate de transport de trupe și vehiculele de luptă ale infanteriei care vor participa la contraofensiva ucraineană, Reznikov a numit M2 Bradley, Stryker, Marder și CV90 (Strf 90).

Tot în contextul contraofensivei, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ordonat elaborarea unui mecanism de trimitere în prima linie a ofițerilor apți pentru luptă care încadrează în prezent Centrele teritoriale de recrutare. Reznikov, a confirmat informația precizând că în locul acestora vor fi aduși militarii răniți retrași de pe front, care știu cum să conducă activitățile de mobilizare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel