O veste cu adevărat minunată despre neputința absolută de care dau dovadă ruşii: Trei sisteme S-300/S-400 aflate în Crimeea au fost lovite de ucraineni

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme S-400 în Crimeea
Sisteme S-400 în Crimeea

Sistemele rusești de rachete antiaeriene, în special S-400, se "întâlnesc" din ce în ce mai mult cu armele cu rază lungă de acțiune aflate la dispoziția Forțelor de Apărare Ucrainene, scrie presa ucraineana în mod ironic despre neputința absolută de care dau dovadă ruşii în a se apăra, citând un comunicat al Statul Major General al Ucrainei.

Sursa citată a publicat o declarație în care se afirmă că Forţele Armata Ucrainene, utilizând arme cu rază lungă de acțiune, au lovit aseară, 10 aprilie, trei poziții ale sistemelor rusești de rachete antiaeriene aflate în Peninsulă Crimeea ocupată  temporar.

Până în prezent, detalii cu privire la obiective distruse sunt următoarele: se menționează că, în zona Dzhankoi, armata ucraineană a lovit o divizie a celui mai recent sistem de apărare antiaeriană rusesc S-400, iar în apropiere de Chornomorske și Evpatoria, au fost lovite două divizii de sisteme de apărare antiaeriană S-300.

În plus, se spune că sistemele ruseşti de apărare aeriană nu au reușit să intercepteze niciuna dintre rachetele lansate de ucraineni. Statul Major General al Armatei Ucrainene notează că, după efectuarea acestor atacuri, în anumite zone, sistemele radar ruseşti au încetat să mai funcționeze.

Acest lucru indică faptul că atacurile au fost extrem de eficiente și au paralizat efectiv funcționarea a trei sisteme de apărare aeriană deodată. În plus, a fost înregistrată și detonarea de muniție în zonele în care au fost lovite două sisteme S-300 și S-400, potrivit Militarnyi.

Această informație este confirmată pe ">Telegram și de publicația rusă Astra, care, citându-și propriile surse, a relatat că două sisteme rusești S-300 și patru radare au fost avariate în urma unui atac cu rachete pe timp de noapte asupra Crimeei.

Potrivit informațiilor prezentate de publicaţia rusă, Forțele Armate Ucrainene au lansat cel puțin 10 rachete ATACMS ca să realizeze aceste atacuri. Niciuna dintre ele nu a fost doborâtă.

Patru rachete au lovit locația Diviziei 31 de Apărare Aeriană din districtul Dzhankoi, unde două stații radar au fost avariate și un militar a fost rănit.

Alte patru rachete au lovit poziția acestei divizii în districtul Saky. Acolo au fost avariate echipamente militare, numărul și amploarea pagubelor fiind în curs de stabilire, iar un alt soldat a fost rănit.

Alte două rachete au lovit poziția Diviziei 31 de apărare aeriană din regiunea Chornomorsk, la câțiva kilometri de satul Gromove. "Alte două radare și două sisteme S-300 au fost avariate, un soldat a fost ucis și patru răniți", au declarat surse ASTRA.

Per ansamblu, trebuie menționat faptul că în ultima vreme au apărut tot mai des informații despre distrugerea sistemelor rusești de rachete antiaeriene, în special a S-400.

De exemplu, în luna aprilie, un sistem de apărare antiaeriană rusesc S-400 a fost distrus la o bază aeriană din Dzhankoi. Judecând după noua pierdere înregistrată în aceiaşi zonă, ruşii nu au învățat, cel puțin până acum, din greșelile lor.

Sisteme ruseşti S-400 au fost, de asemenea, distruse în timp ce se aflau dislocate la distanţe mult mai mici de linia frontului. De exemplu, la 22 mai, a fost lovit un complex din apropierea orașului Mospino din regiunea Donețk, la 40 km de linia frontului. Ulterior, au apărut informații despre un alt S-400 distrus, de data aceasta la 60 km de linia frontului.

Iar la începutul acestei luni, au fost publicate fotografii ale unui S-400 distrus în regiunea Belgorod, direct pe teritoriul Federației Ruse, iar imaginile au arata clar că ucrainenii au utilizat muniţiile GMLRS pentru a lovi aceasta ţintă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel