O treime din armata americană nu vrea să se vaccineze

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Pentagon
Sursa foto: Pentagon

Oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării au declarat că aproximativ o treime din membrii forţelor armate refuză să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, în pofida ratei ridicate de contaminare şi a participării lor la campania de vaccinare a populaţiei, informează AFP.

Generalul-maior Jeff Taliaferro a informat despre acest procentaj ridicat de refuzuri într-o audiere în cadrul Congresului american, în contextul în care Pentagonul continuă să considere vaccinurile anti-COVID-19 ca fiind opţionale pentru trupele sale, transmite Agerpres.

"Rata de acceptare se situează la aproximativ două treimi", a afirmat Taliaferro, care a insistat că această cifră se bazează pe "date foarte timpurii".

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu există date detaliate pentru întreaga armată în ceea ce priveşte vaccinarea, dar a afirmat că până acum au fost administrate 916.500 de doze. Nivelul refuzului este aproximativ similar cu cel prezent la nivelul populaţiei, a adăugat Kirby.

Pentagonul impune obligativitatea majorităţii vaccinurilor standard pentru militari, dar vaccinurile autorizate în prezent împotriva COVID-19 în Statele Unite au fost autorizate numai pe baza unei proceduri de urgenţă a Agenţiei pentru Medicamente. Prin urmare, a precizat Kirby, vaccinarea anti-Covid-19 nu poate fi impusă militarilor.

"Există o limită reală, legal, (...) în a face obligatorie (vaccinarea) militarilor şi a familiilor acestora", a argumentat el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel