O tactică care trebuie folosită mai des de capitalele occidentale? Varșovia a transferat în secret elicoptere Mi-24 în Ucraina

Mi-24PU1 al Forțelor Armate ale Ucrainei / foto: Ukroboronprom
Mi-24PU1 al Forțelor Armate ale Ucrainei / foto: Ukroboronprom

Polonia a predat recent Ucrainei aproximativ 10 elicoptere sovietice Mi-24.

The Wall Street Journal, făcând referire la surse care erau familiarizate cu problema, relatează că Ucraina a primit aproximativ zece aeronave sovietice Mi-24 din Polonia.

Potrivit publicației, transferul de elicoptere din Polonia nu a fost anunțat public, Varșovia preferând să îl țină la secret.

Dincolo de faptul că informația a apărut în presă, soluția adoptată de Polonia ar putea fi una corectă. În definitiv, informația privind numărul exact de echipamente militare trimise Ucrainei este cu adevărat folositoare generalilor Federației Ruse, care pot reacționa în funcție de cantitățile de tehnică militară trimisă în Ucraina.

De altfel, chiar și Statele Unite au optat, în unele cazuri, pentru o soluție similară și nu au dezvăluit numărul exact de drone trimise în Ucraina, iar ultimul exemplu în acest sens sunt munițiile cu dispersie, oficialii americani evitând să divulge orice date privind cantitatea de muniție de acest tip livrată ucrainenilor.

 

Elicoptere pentru Ucraina

 

În același timp, așa cum se precizează în publicația americană, flota aeriană a Ucrainei rămâne mică în comparație cu cea a Rusiei. Avioanele ucrainene au, de asemenea, sisteme de ghidare și protecție mai puțin avansate decât cele ale Federației Ruse.

Ucraina folosește aviația într-o măsură limitată pentru a nu pierde avioane, subliniază materialul.

Anterior a fost raportat că Republica Cehă va transfera  elicoptere de atac suplimentare în Ucraina . Anul trecut, țara  a predat deja Ucrainei elicoptere de luptă. 

În locul celor furnizate Ucrainei, Cehia  a fost de acord cu livrarea  de elicoptere din SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel