O societate care durează de 500 de ani. Ambasada Suediei la Bucureşti pledează pentru o societate sustenabilă. Valorile culturale suedeze vor fi sărbătorite, în weekend, la Roaba de Cultură

Ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden
Ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden

Ambasada Suediei, împreună cu Asociaţia Green Revolution, organizează în acest weekend o serie de activități, menite să promoveze stilul de viață durabil, care are ca prioritate respectul față de natură. Tradiţiile şi valorile culturale suedeze vor fi sărbătorite, sâmbătă şi duminică, la Roaba de Cultură din Parcul Regele Mihai I al României, în cadrul evenimentului Midsommar. 

Stilul de viață sustenabil și o societate durabilă, care să fie un mediu propice și viitoarelor generații, sunt cele două coordonate duse la nivel de politică națională în Suedia, dacă e să privim discursul ambasadoarei Suediei la Bucureşti, Therese Hyden. ”Să contribui la o societate durabilă e o obligație pentru noi, suedezii, atât acasă, cât și în statele în care lucrăm”, explică Therese Hyden.

Un alt aspect punctat de șefa misiunii diplomatice a Suediei în România a fost necesitatea unei predictibilități la nivelul statului, astfel încât mediul de afaceri să prospere pe termen lung.

Ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden

Ambasadoarea Suediei la Bucureşti a spus că pe agenda Midsommar sunt dansuri, muzică tradiţională, jocuri distractive şi educaţionale, mai ales pentru copii, activităţi sportive. Artişti acrobaţi din Suedia vor susţine o reprezentaţie sâmbătă, de la ora 19,00.

'Suedia îşi propune să devină prima ţară OCDE fără combustibili fosili până în 2045', a afirmat ambasadoarea Suediei la Bucureşti, care menționează că Suedia dorește să contribuie activ la tranziția verde și digitală a României.

Preşedintele Asociaţiei Green Revolution, Raluca Fişer, a declarat că în programul Midsommar se regăsesc ateliere de joacă, de pictură, despre siguranţă rutieră, reciclare creativă şi de resuscitare, care vor fi derulate în parteneriat cu Crucea Roşie.

Vor fi cursuri de protecţia mediului şi sunt programate concerte şi proiecţii de filme suedeze. Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Green Revolution, Midsommar are loc în contextul aniversării a 500 de ani de existenţă a Suediei ca stat independent, a jubileului Majestăţii Sale Regele Carl Gustaf XVI, precum şi a încheierii Preşedinţiei suedeze a Consiliului Uniunii Europene. Midsommar este o sărbătoare tradiţională suedeză ce marchează solstiţiul de vară, cea mai lungă zi a anului.

Este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul cultural suedez şi este sărbătorit în mod tradiţional în a treia sâmbătă a lunii iunie. Cu multe companii suedeze prezente în România, soluţii durabile şi practici de afaceri sustenabile sunt implementate şi în ţara noastră. Companiile prezente în cadrul Midsommar acoperă o gamă largă de industrii cheie, care răspund cerinţelor şi nevoilor în creştere ale societăţii, au adăugat reprezentanţii Asociaţiei Green Revolution. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel