O rachetă rusă a lovit o fabrică suedeză din Ucraina. Trei angajați sunt morți

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Atacul cu rachete asupra fabricii suedeze din luțk
Atacul cu rachete asupra fabricii suedeze din luțk

Producătorul suedez de rulmenți SKF a anunțat marți că fabrica sa din Luțk, vestul Ucrainei, a fost lovită de o rachetă peste noapte, ucigând trei angajați, relatează agenția Reuters, cu referire la purtătorul de cuvânt al SKF, Karel Bjornstam.

Reuters scrie că atacul a lovit fabrica SKF, iar bombardamentele rusești s-au soldat, potrivit UPravda, cu cel puțin trei morți. În atacurile de marți, au fost lovite fabrica suedeză SKF din Luțk, regiunea Volîn, dar și clădiri rezidențiale din Lviv (Liov) și Dnipro, iar explozii s-au auzit și în orașele Hmelnițki și Smila din regiunea Cherkasî.

În regiunea Lviv, potrivit presei, a fost cel mai mare atac de la începutul invaziei ruse a Ucrainei în februarie anul trecut, autoritățile locale vorbesc despre 19 răniți și peste o sută de clădiri avariate. Rușii susțin că au bombardat instalațiile militare.

„A avut loc un atac asupra orașului Luțk din Ucraina ieri (luni) seară și fabrica noastră a fost lovită de acel atac”, a declarat purtătorul de cuvânt al SKF Carl Bjernstam. „Cu mare tristețe confirmăm că trei dintre colegii noștri au fost uciși”, a spus el, potrivit Reuters.

El a adăugat că compania se va ocupa de consecințele atacului și de refacerea uzinei avariate, dar se va concentra în primul rând pe angajații săi și pe siguranța acestora.

SKF este cel mai mare producător de rulmenți din lume. Are aproximativ 1.100 de angajați în Ucraina, dintre care cei mai mulți lucrează la uzina din Luțk. Producția sa în 2022 a reprezentat 0,5% din producția totală a SKF.

***

Rusia a lansat, noaptea trecută, un atac concentrat asupra întreprinderilor cheie ale industriei militare a regimului de la Kiev, susține purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-locotenent Igor Konaşenkov. "Noaptea trecută, Forţele Armate ale Federaţiei Ruse au lansat un atac concentrat cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune cu bază aeriană şi maritimă asupra întreprinderilor cheie ale industriei militare a regimului de la Kiev". Cu toate acestea, din imaginile prezentate astăzi de Serviciul ucrainean pentru situații de urgență se poate observa că au fost lovite și mai multe clădiri rezidențiale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel