O problemă în plus pentru tancuri ruseşti. Ucraina a primit din Germania lansatoarele de grenade RGW-90

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansator multifuncționale de grenade RGW90 HH „Matador”, achiziţionat de Ucraina din Germania.
Lansator multifuncționale de grenade RGW90 HH „Matador”, achiziţionat de Ucraina din Germania.

Ucraina a achiziționat un număr semnificativ de lansatoare multifuncționale de grenade RGW90 HH „Matador”. În cazul acestor lansatoare nu vorbim despre o donaţie, ci de o achiziție cu fonduri proprii sau alocate de Uniunea Europeană către Ucraina, precizează mai multe surse mass-media ucrainene care citează cotidianul german Bild.

Ucraina a cumpărat 5.100 de arme antitanc RGW90 HH „Matador”, produse de compania germană Dynamit Nobel Defense. Primul lot mare de arme antitanc, a cărui achiziție a fost aprobată de guvernul german, a sosit în Ucraina, în cursul zilei de ieri.

Cotidianul german Bild informează că livrarea a fost finalizată cu succes - 2650 de unități au ajuns sâmbătă în Ucraina. 

Totalul sistemelor RGW90 HH „Matador” achiziţionate de Ucraina este de 5.100 de exemplare. Restul de 2.450 sunt în prezent în proces de producție și vor fi livrate în Ucraina în loturi mici până la sfârșitul lunii mai. Prețul de achiziție pentru cele peste 5.000 de sisteme RGW90 HH este de aproximativ de 25 de milioane de euro.

Este de remarcat faptul că guvernul german a fost de acord cu această vânzare, într-un timp foarte scurt – cotidianul Bild spune că Berlinul a primit cererea de la Kiev pentru aceste lansatoare, vineri, 18 martie și a fost aprobată 21 martie.

Nu este în totalitate clar dacă fondurile pentru acesta achiziţie (după cum au sugerat unele mass-media) sunt din ajutoarele financiare acordate de U.E către Kiev sau din fondurile proprii ale Ucrainei.

Potrivit Ukrainian News, pe 21 martie, ministrul german de externe Annalena Berbok a declarat că Uniunea Europeană intenționează să mărească sprijinul financiar acordat Ucrainei pentru achiziționarea de arme la un miliard de euro.

Lansatorul de grenade RGW-90 este un alt sistem antitanc livrat din Germania în Ucraina. Anterior, cel puțin 1.400 de lansatoare de rachete antitanc Panzerfaust 3 au fost livrate Ucrainei.

 

Lansatorul de rachete RGW 90

 

RGW 90 (Recoilless Grenade Weapon) este un sistem antitanc de 90 mm, produs de compania germană Dynamit Nobel Defence.

Conceput pentru a fi folosit de infanterie și forțele speciale, RGW 90 poate distruge o varietate de ținte terestre, inclusiv tancuri, vehicule blindate ușoare, facilități fortificate, buncăre, structuri de beton și adăposturi.

Sistemul de arme antitanc RGW 90 a intrat în serviciul forțelor armate slovene în ianuarie 2008 și este, de asemenea, utilizat de forțele armate germane. Armata britanică aa cumpărat câteva sisteme RGW 90 AS în martie 2010.

În ianuarie 2013, Ministerul belgian al Apărării și-a anunțat intenția de a cumpăra 111 de RGW 90 AS și sisteme de ochire pentru armata belgiană.

RGW 90 este, de asemenea, folosit şi de forțele armate din Singapore și Israel sub numele de Matador.

Designul și caracteristicile sistemului RGW 90: uşor de transportat; are o lungime de 1 m, şi poate să ajungă la 1,15 m atunci când este echipat cu focos de tip HEAT – care are o greutate de 2,5 kg şi poate străpunge 500 mm de blindaj.

Familia de sisteme RGW 90 poate fi echipată cu un sistem de control al focului pentru a obține o precizie îmbunătățită și capabilități precise de lovire a țintei.

Cu o greutate de aproximativ 1 kg, sistemul de control al focului este format dintr-un sistem optic de ochire, sistem de vedere pe timp de noapte, telemetru laser și computer balistic. Cu ajutorul telemetrului laser pot fi lovite cu precizie ţinte aflate pe o rază de 1 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel