O parte din elita rusă a început să vorbească despre o posibilă revoluție. ”Toată lumea așteaptă altceva” - WP

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În Rusia, o parte din reprezentanții elitei încep să vorbească despre o posibilă schimbare la Kremlin.

Situația reprezintă o premieră în cei peste 20 de ani de conducere a dictatorului Vladimir Putin, transmite The Washington Post.

În același timp, publicația ține să sublinieze faptul că nimeni nu poate spune cum și când se poate întâmpla acest lucru.

„Am început să intrăm într-o situație revoluționară. Toată lumea așteaptă ceva diferit de ceea ce se întâmplă acum: o altă conducere, un alt război. Hawks (”hardliner-ii”) vor o acțiune mai agresivă. Porumbeii (moderații n.r.) nu vor deloc război. Este timpul pentru o schimbare în sistemul politic. Dar nu știu cum se va întâmpla”, a spus interlocutorul.

Surse de rang înalt din guvern și reprezentanți ai oligarhilor sunt devastați și deprimați. Ei se așteaptă la deteriorarea climatului politic și economic.

 

Sancțiunile lucrează

 

Economiștii notează că sancțiunile încep să lovească mai puternic economia rusă: reducerile bugetare au început deja, iar plafonarea prețului petrolului rusesc va fi o altă lovitură.

Planurile inițiale ale Moscovei, de a primi produse din Occident prin China, Kazahstan și India s-au risipit rapid, au spus alte două surse. Kazahstanul a început să blocheze transporturile de mărfuri europene către Rusia, iar chinezii au început, de asemenea, să oprească unele livrări.

„Toată lumea este complet supărată. Starea de spirit este foarte proastă”, a spus un alt important om de afaceri rus.

Unul dintre interlocutorii ziarului crede că Rusia ar putea să nu aibă suficiente rachete pentru o lungă campanie militară. 

Un oficial rus spune că optimismul verii, când mulți din elita țării credeau că „ne vom întoarce situația și vom găsi o ieșire”, s-a evaporat complet.

Mobilizarea forțată a dat deja o lovitură popularității lui Putin, iar când cadavrele rezerviștilor încep să se întoarcă de pe front, situația s-ar putea înrăutăți, crede omul de afaceri din Moscova.

„În câteva luni, va exista o dinamică foarte negativă în Rusia: deteriorarea sentimentului public”, a mai spus un interlocutor al publicației citate.

În același timp, puțini oameni din Moscova cred că Putin va reuși să lanseze o lovitură nucleară tactică. La urma urmei, în acest caz, „ nu va mai avea nicio carte”, iar „[Chinezii] nu vor să deschidă această cutie a Pandorei”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel