O nouă unitate paramilitară Storm Gladiator a fost creată în Rusia. La comandă se află un fost polițist condamnat pentru crimă

Fotografie ilustrativă: Militari ruși / ministerul apărării al Federației Ruse
Fotografie ilustrativă: Militari ruși / ministerul apărării al Federației Ruse

În Federația Rusă, a fost creată o nouă unitate specială creată din prizonierii recrutați pentru războiul împotriva Ucrainei.

Noua unitate de mercenari se numește Storm Gladiator, fiind un batalion semi-secret privilegiat format din câteva sute de condamnați care au experiență de luptă, a raportat Centrul Ucrainean de Rezistență Națională (CNS) pe site-ul său.

„Batalionul poartă numele de Gladiatori în onoarea fostului general al Armatei 58 cu indicativul de apel Spartak”, a arată cei de la Centrul Ucrainean de Rezistență Națională.

Potrivit CNS, batalionul este comandat de un fost polițist condamnat pentru crimă. „Pentru această unitate sunt selectați oameni cu un nivel ridicat de pregătire fizică, experiență de serviciu în forțele de securitate, dar și veterani ai operațiunilor de luptă”, a spus CNS, adăugând că „gladiatorii” de pe terenul de antrenament sunt antrenați în principal de foști mercenari ai Wagner Group și ”kadîroviți” din unitatea specială cecenă Achmat a lui Kadîrov, care face parte din Garda Rusă.

În acest context, CNS le-a reamintit cetățenilor Ucrainei că, dacă au vreo informație despre inamic, le pot transmite imediat prin postări anonime.

Prizonierii au fost recrutați activ de grupul de mercenari a lui Wagner. Fostul lider al grupării, Evgheni Prigojin, le-a promis noilor mercenari că după jumătate de an de serviciu vor fi grațiați de șeful statului. Ulterior a fost dezvăluit că prizonierii fuseseră grațiați printr-un decret secret chiar înainte de a fi trimiși la război.

Autoritățile ruse nu oferă date despre câți condamnați au fost recrutați pentru război și grațiați, câți condamnați și-au pierdut viața în război și câți dintre ei s-au întors acasă din război. Există însă rapoarte din diverse părți ale Rusiei că foștii condamnați comit din nou crime, chiar și cele mai grave, după ce s-au întors din lupte.

Centrul de Rezistență Națională Ucraineană a fost creat de guvernul ucrainean la începutul invaziei ruse și este unul dintre instrumentele prin care se încearcă contracararea propagandei de război și a narativelor false lansate de Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel