La Istanbul a început o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia privind încheierea războiului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Delegațiile Ucrainei și Rusiei au început o nouă rundă de negocieri pentru a pune capăt războiului.
Delegațiile Ucrainei și Rusiei au început o nouă rundă de negocieri pentru a pune capăt războiului.

Marți, 29 martie, în Turcia, la Istanbul, delegațiile Ucrainei și Rusiei au început o nouă rundă de negocieri pentru a pune capăt războiului. Pentru Kiev, prioritar este încetare  focului și o retragere completă a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, în timp ce Moscova continuă să emită ultimatumuri privind ,,demilitarizarea” statului vecin pe care, începând cu 24 februarie, îl spune unei agresiuni militare.

Înainte de întâlnirea celor doua delegatii, preseditele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a luat cuvântul, spunând că este timpul ca discuţiile să ducă la rezultate concrete şi a cerut o încetare a focului imediată în Ucraina.

''Cele două părţi au îngrijorări legitime, este posibil să se ajungă la o soluţie acceptabilă pentru comunitatea internaţională. Depinde de cele două părţi să se pună capăt acestei tragedii'', a subliniat şeful statului turc.

Erdogan a apreciat că ''prelungirea conflictului nu este în interesul nimănui''.

 

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia au început fără o strângere de mână

 

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia au început în Turcia marţi, fără o strângere de mână, transmite televiziunea ucraineană, informează Reuters, citat de Agerpres.

"A fost o primire rece, fără strângeri de mână", a relatat un reporter ucrainean, fără a preciza dacă el a fost martorul acestei noi întrevederi între delegaţii sau a fost informat din surse oficiale.

Mihailo Podoliak, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat pe Twitter că delegaţiile discută despre "prevederile fundamentale din procesul de negocieri". "Delegaţiile lucrează în paralel la un întreg spectru de probleme litigioase", a spus Podoliak.

Negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană au început marţi la Istanbul cu puţin timp după orele locale 10:30 (07:30 GMT), a raportat agenţia oficială turcă Anadolu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel