O nouă pană masivă de curent în Republica Moldova. Cauza: Bombardamentele Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Locuitorii Republicii Moldova s-au pomenit miercuri, 23 noiembrie, începând cu ora 14:25 aproximativ, fără curent electric. Mai multe localități din R. Moldova au rămas fără curent electiv. Potrivit viceprim-ministrului Republicii Moldova Andrei Spînu, care ocupă şi funcţia de ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a precizat că deconectările de la sistemul energetic au loc ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, potrivit Cotidianul.md

Penele de curent sunt formate după o scădere de tensiune.

„Un nou atac barbar al Rusiei care afectează direct cetățenii Republicii Moldova” a spus deputatul PAS, Radu Marian.

Poliția de Frontieră informează că din cauza unei pane de curent în mai multe subdiviziuni de frontieră a fost deconectată energia electrică. În fapt, au fost puse în funcțiune generatoarele de energie electrică pentru buna organizare a activității: „La frontieră, programul de lucru nu a fost întrerupt, lucrăm în regim obișnuit”.

În municipiul Chișinău, toate rutele de troleibuz, staționează. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre staționări.

Menționăm că, mai multe obiecte ale infrastructurii critice energetice din Ucraina au fost ținta atacurilor cu rachete rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel