O nouă ipoteză în cazul prăbușirii avionului Boeing 737-800 la Teheran. A fost doborât din greșeală de apărarea antiaeriană din Iran

Eduard Pascu |
Data publicării:

O publicație din Iordania afirmă că avionul Boeing 737-800 aparținând companiei Ukraine International Airlines ar fi fost doborât, din greșeală, de forțele de apărare antiaeriană a Iranului, transmite paginaderusia.

Un avion de linie cu 168 de pasageri și 9 membri ai echipajului la bord s-a prăbușit miercuri, 8 ianuarie, pe aeroportul din Teheran, relateaza agentia Tasnim. Aparatul Boeing 737-800, deținut de o companie aeriană din Ucraina și care zbura spre Kiev, s-a prăbușit imediat după decolare. Piloții au încetat să mai răspundă la apelurile turnului de control. Semnalul avionului a dispărut de pe site-ul FlightRadar24 la scurt timp după decolare.

Reprezentantul Ministerului aviatiei al Iranului, Jaafar Zadeh, a declarat pentru RIA Novosti că toți cei aflati de la bordul aeronavei au murit. Majoritatea pasagerilor erau cetățeni iranieni, dar și din Canada, Germania, Marea Britanie, Suedia și Afganistan. Echipajul era ucrainean.

Evenimentul s-a produs la scurt timp după atacul cu rachete al Iranului asupra unor baze militare americane din Irak.

Multe țări au suspendat zborurile aeronavelor lor în spațiul aerian al Iranului și Irakului, după ce armata iraniană a atacat baze militare pe teritoriul irakian. Cu toate acestea, deocamdată, oficial se susține că principala cauză luată în calcul ar fi o defecțiune tehnică.

Totusi, publicația Al Hadath, cu sediu în Amman (Iordania), susține că aeronava Boeing-737 din Ucraina, prăbușită în dimineața zilei de 8 ianuarie în apropiere de Teheran, a fost doborâtă din greșeală de forțele de apărare aeriană a Iranului.

Vezi și: Iranul spune că nu le va da americanilor cutiile negre ale avionului Boeing 737 prăbuşit la Teheran

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel