O nouă întâlnire Donald Trump - Kim Jong Un

Sebastian Florea / 21 aug 2018 / 09:41

Donald Trump, a declarat luni că 'cel mai probabil' se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi şi-a apărat în acelaşi timp eforturile depuse pentru a convinge Phenianul să renunţe la armele sale nucleare.

Donald Trump, care a avut un summit istoric cu Kim pe 12 iunie, a spus, intr-un interviu acordat Reuters, că el crede că partea nord-coreeană a făcut paşii specifici spre denuclearizare, în ciuda unor largi dubii asupra dorinţei lui Kim de a renunţa la arsenalul său. Insistând că 'o mulţime de lucruri bune se întâmplă' cu Coreea de Nord, Trump s-a plâns că Beijingul nu a ajutat la fel de mult ca în trecut din cauza disputei sale comerciale cu Statele Unite.

Preşedintele american, care şi-a început mandatul în ianuarie 2017, a subliniat şi timpul scurt alocat problemei nord-coreene, în comparaţie cu predecesorii săi care s-au ocupat de acest subiect timp de 30 de ani. 'Am oprit testele nucleare (ale Coreei de Nord). Am oprit testele de rachete (ale Coreei de Nord). Japonia este încântată. Ce se va întâmpla? Cine ştie? Vom vedea', a spus Donald Trump.

În interviu, Trump a pus pe seama 'marii chimii' dintre el şi Kim ameliorarea problemei nucleare, care anul trecut a generat temeri privind un nou război coreean. 'Îmi place de el. El mă place.(...) Am foarte bune relaţii personale cu preşedintele Kim şi cred că asta ne ţine împreună', a spus liderul de la Casa Albă.

Întrebat despre o posibilă viitoare întâlnire cu Kim Jong Un, Donald Trump a răspuns că 'cel mai probabil' aceasta va exista, dar nu a dorit să comenteze mai mult şi nici nu a oferit detalii asupra momentului sau locului de desfăşurare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy