O nouă echipă de militari în detaşamentul Carpathian Pumas din Mali

Eduard Pascu / 06 mai 2020 / 11:40

Militarii detaşamentului Carpathian Pumas au preluat, marţi, misiunile de la colegii lor care au acţionat, în perioada octombrie 2019 - aprilie 2020, în prima rotaţie a Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali/MINUSMA, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Personalul navigant din rotaţia a doua, care a preluat misiunea pentru următoarele luni, a executat zboruri de recunoaştere şi familiarizare în zona de operaţii atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte şi a desfăşurat exerciţii conform scenariilor MEDEVAC/CASEVAC.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, timp de un an, la eforturile internaţionale de menţinere a păcii cu un detaşament al Forţelor Aeriene format din 120 de militari şi 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM. Într-un mediu cu o climă extremă, în care mobilitatea este dificilă din cauza distanţelor şi a infrastructurii aproape inexistente, cele patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM reprezintă o capabilitate esenţială pentru sprijinirea eforturilor ONU de stabilizare a zonei.

În perioada octombrie 2019 - aprilie 2020, detaşamentul Carpathian Pumas (rotaţia I) a îndeplinit 195 de misiuni de luptă (MEDEVAC/CASEVAC, recunoaştere, cercetare şi supraveghere, patrulare, transport cargo şi pasageri), totalizând 740 de ore de zbor, aminteşte MApN.

Au fost executate şi două dislocări rapide (cu durata de maxim 96 de ore), în sprijinul operaţiilor ONU din alte sectoare - Mopti şi Kidal. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy