O altă diversiune încercată de Putin: După ”bomba murdară”, Rusia reclamă că va fi victima ”țânțarilor de război”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Moscova îi amețește pe Occidentali cu alertele și, prin vocea reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, susține că militarii ruşi au descoperit în Ucraina drone capabile să "împrăştie ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi".

La doar câteva zile după ce susțineau că ucrainenii pregătesc un atac radiologic chiar pe teritoriul Ucrainei, oficialii ruși vin cu un nou scenariu - acela a ”bombei biologice”.

Mai exact, diplomatul rus, Vasili Nebenzia, a afirmat că, în luna martie, pe teritoriul regiunii sud-ucrainene Herson, trupele ruse au descoperit "trei drone echipate cu recipiente de 30 de litri care pot fi folosite pentru a pulveriza substanţe biologice periculoase", scrie relatează Ukrainska Pravda.

Nebenzia a remarcat că Statele Unite au brevetat o dronă care poate împrăştia ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi.

"Conform descrierii, o astfel de dronă transportă un recipient cu un număr mare de ţânţari-purtători de infecţii într-o zonă vizată şi îi eliberează.

Şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Yermak, a reacţionat sec la declaraţiile reprezentantului permanent al Rusiei la ONU scriind următorul mesaj pe Telegram: "Ţânţari combatanţi, bombe murdare... Este deja prea târziu pentru a trata pacienţii de acolo. Aceştia trebuie retrimişi în camera numită Rusia şi izolaţi".

”Atunci când înţeapă, ţânţarii infectează persoanele atacate cu agenţi patogeni ai unor boli deosebit de periculoase" - a declarat Nebenzia, adăugând că "un soldat infectat nu va mai fi capabil să îndeplinească sarcinile care i-au fost atribuite, iar boala poate fi un instrument militar mai valoros decât cele mai moderne arme şi echipamente militare".

Potrivit diplomatului rus, "o astfel de infecţie în rândul soldaţilor inamici, din punct de vedere militar, ar avea un efect semnificativ".

Vasili Nebenzia a mai afirmat că Federaţia Rusă a primit câteva documente privind "răspândirea unor infecţii periculoase prin intermediul păsărilor migratoare, în special gripa înalt patogenă şi boala Newcastle, precum şi prin intermediul liliecilor, inclusiv al celor capabili să infecteze oamenii cu agenţi cauzatori de ciumă, leptospiroză, bruceloză, coronavirusuri şi filovirusuri".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel