O nouă desfășurare surpriză a bombardierelor americane B-52H, inclusiv în Europa

GHeorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe aeronave B-52H ”Stratofortress” dislocate pe teritoriul SUA și în bazele înaintate au executat, în perioada 16-17 mai, o misiune de tip Bomber Task Force (BTF – Forță cu Sarcină de Bombardament), la nivel global, a informat Comandamentul Strategic al SUA (STRATCOM).

Misiunea BTF a fost desfășurată în ”multiple zone de responsabilitate ale comandamentelor combatante”, dintre acestea, STRATCOM menționând Europa, regiunea indo-pacifică și America de Nord.

Pe teritoriul european, a fost trimis cel puțin un bombardier B-52H, Forțele Aeriene americane din Europa (USAFE) precizând că o aeronavă din cadrul Aripii 2 Bombardament (Baza Aeriană Barksdale, Louisiana) a aterizat la baza aeriană Moron în Spania, pentru a se antrena cu aliații și partenerii SUA, pe 17 mai.

„Viteza, flexibilitatea și disponibilitatea bombardierelor noastre strategice joacă un rol esențial în capacitatea noastră de a descuraja potențialii adversari și de a arăta sprijinul nostru de neclintit față de aliații și partenerii noștri”, a declarat Amiralul Charles „Chas” Richard, comandantul STRATCOM. „Misiuni de acest gen oferă oportunități neprețuite de pregătire împreună cu aliații și partenerii noștri pentru a ne îmbunătăți interoperabilitatea și a demonstra că forțele noastre sunt capabile să opereze oriunde, oricând și să se angajeze decisiv în orice provocare.”

Pe teritoriul Europei, sunt în curs de desfășurare un număr mare de exerciții militare ale NATO. Cel mai de amploare dintre acestea este ”Defender Europe 2021”, pe flancul estic al Alianței, de la Marea Baltică la Marea Neagră și Marea Adriatică. Mass media croate au informat că la exercițiul „Astral Knight 21” din zona adriatică, axat pe întrebuințarea forțelor aeriene, vor fi implicate și aeronave B-52H.

În zona de responsabilitate a Comandamentului Central (CENTCOM) american – Egipt, Orientul Mijlociu, centrul și sudul Asiei, exclusiv India, sunt desfășurate șase bombardiere strategice B-52H, la Baza Aeriană Al Udeid din Qatar, care au misiunea de a asigura retragerea trupelor americane și aliate din Afganistan, care se va încheia pe 11 septembrie 2021.

Într-un conflict convențional, aeronava B-52H poate efectua atacuri strategice, sprijin aerian apropiat, interdicție aeriană, operații de contraofensivă aeriană și maritimă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel