Zi grea pentru Rusia (Video): După ce ucrainenii au scufundat nava Caesar Kunikov au apărut imagini video cu obuziere 2S19 Msta-S pulverizate

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Explozia care distrus un obuzier rus 2S19 Msta-S
Explozia care distrus un obuzier rus 2S19 Msta-S

Tehnica de luptă de ultimă generație a rușilor mai primește o lovitură.

Miercuri, s-a răspândit vestea că forțele ucrainene au scufundat o altă navă rusă, informație care a fost susținută de imagini video destul de convingătoare.

Este vorba de nava de asalt amfibie ”Caesar Kunikov”, din clasa Ropucha, care a fost scufundată cu ajutorul dronelor navale, 

După cum se pare, acesta nu a fost singurul succes al ucrainenilor în distrugerea echipamentelor rusești. Mai exact, pe rețelele de socializare s-a viralizat un videoclip care arată o lovitură asupra a două obuziere autopropulsate rusești de tip 2S19 Msta-S, care apoi au fost distruse în explozii puternice, unda de șoc putând fi observată pe o distanță de zeci de metri.

Videoclipul a fost distribuit pe rețeaua X (Twitter) de cunoscutul analist militar american Rob Lee, care relatează adesea despre războiul din Ucraina și călătorește adesea pe câmpul de luptă.

Cu toate acestea, două lucruri nu sunt complet clare. În primul rând, când exact a fost făcut videoclipul, deși pare să fie vorba despre acțiuni recente împotriva forțelor ruse. În al doilea rând, cum au fost exact distruse obuzierele rusești?

Potrivit unei versiuni, lovitura a fost efectuată în întregime de drone FPV. Potrivit altei opinii, un obuzier a fost distrus de artileria ucraineană, iar celălalt de o dronă.

Oricum ar fi, pierderea forțelor ruse cu siguranță nu este nesemnificativă, deoarece Msta-S este un obuzier autopropulsat oarecum modern (chiar dacă nu este la nivelul ”omologilor” săi occidentali), care a intrat în serviciu operațional în 1989, în ultimii ani ai Uniunii Sovietice. Msta-S este un vehicul pe șenile de 42 de tone cu un tun 2A64 L47 calibrul 152 mm, a cărui cadență de foc poate fi de până la 10 focuri pe minut pentru variantele mai moderne. Se presupune că o unitate costă între 3 și 4 milioane de dolari.

În acest război, piesele de obuzier au fost adesea sub atacul ucrainenilor - conform site-ului Oryx, care strânge dovezi vizuale ale echipamentelor grele distruse în războiul din Ucraina, până acum ucrainenii au distrus/capturat/deteriorat până la 181 de piese de obuzier de tip 2S19 Msta-S.

CITEȘTE ȘI: Este oficial: Nava mare de desant Caesar Kunikov a fost scufundată de ucraineni în apropiere de Peninsula Crimeea (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel