O mie de containere cu arme și muniții au fost livrate de Coreea de Nord în Rusia. SUA au monitorizat transportul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Nord a livrat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipament militar și muniție, pe care Moscova le poate folosi în războiul din Ucraina, potrivit Statelor Unite, a informat, vineri, consilierul pentru securitate de la Casa Albă, John Kirby.

Casa Albă a anunțat vineri că Coreea de Nord a livrat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipament militar și muniție pentru războiul în curs din Ucraina.

Washingtonul a publicat vineri o hartă cu imagini care arată transferul acestor containere din RPDC în Rusia, transport care s-a efectuat pe cale maritimă și feroviară.

Harta transportului de munitii din Coreea de Nord în Rusia:

Diagrama publicată arată presupusa încărcare a containerelor de muniție pe o navă sub pavilion rusesc. În perioada 7 septembrie – 1 octombrie, containerele au călătorit de la Najin, din Coreea de Nord, până la portul rusesc Dunay -  din estul îndepărtat al Rusiei de lângă Vladivostok - și de acolo cu trenul până în orașul Tihorețk, situat în vestul Rusiei din regiunea Krasnodar.

„Parțial din cauza sancțiunilor noastre și a controalelor la export, Rusia a fost forțată să caute cu disperare în întreaga lume echipamente militare”, a spus Kirby , potrivit site-ului de The Hill . „Acum avem informații că Coreea de Nord a furnizat Rusiei arme pentru a fi folosite în Ucraina. Informațiile noastre indică faptul că în ultimele săptămâni, Coreea de Nord a furnizat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipament militar și muniție”, a adăugat el.

Kirby a adăugat că Casa Albă va monitoriza situația și va continua să sensibilizeze cu privire la tranzacții similare cu arme.

Considerațiile privind intensificarea cooperării în materie de arme între RPDC și Rusia s-au intensificat semnificativ după ce președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit în Rusia luna trecută. La acel moment, liderul RPDC a vizitat, printre altele, o fabrică de producție de avioane și a inspectat navele Flotei Ruse din Pacific.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel