O dronă rusească "Lancet" a străpuns turela unui tanc Leopard 2 al armatei ucrainene (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Dronele kamikaze rusești Lancet 3 par să vizeze tancurile Leopard 2 ale Forţelor Armate Ucrainene, după cum se poate observa în cele mai recente materiale video publicate pe rețelele de socializare. Anterior, tancurile Leopard ale armatei ucrainene au fost luate la ţintă cu tiruri de artilerie, cu rachete ghidate antitanc sau în unele situaţii chiar au fost abandonate pentru scurt timp pe câmpul de luptă.

 

Se presupune că tancurile, deși nu au fost distruse în totalitate, au fost grav avariate, afectând utilizarea pe front în viitoare operațiuni militare.

În urmă cu câteva zile, pe reţele de socializare a fost publicat un alt material video care surprinde momentul în care o drone Lancet-3 loveşte un tanc Leopard al Forţelor Armate Ucrainene.

După impact, pot fi observate adesea mici explozii, care pot duce în cele din urmă la o explozie mare dacă muniția din interior se autodetonează.

Contraofensiva Ucrainei s-a bazat în mare măsură pe tancurile Leopard și pe vehiculele americane de luptă pentru infanterie (IFV) Bradley, alături de alte vehicule tactice americane și australiene. Cu toate acestea, Forţele Armate Ucrainene depind în mare măsură de ajutorul occidental pentru artileria, tancurile și alte tipuri de arme.

Arma aleasă de ruși împotriva tancurilor Leopard 2 este drona kamikaze Lancet-3, iar totul depinde de focos. Focosul MTOW sau focosul antitanc exploziv de mare putere (HEAT) al Lancet-3 este special conceput pentru a ținti și a penetra distruge echipamente militare grele, precum tancurile şi alte vehicule de luptă blindate.

Rapoartele sugerează că focosul funcționează în mod similar cu rachetele ghidate antitanc (ATGM). Lancet-3 detonează chiar înainte de a lovi ținta, trăgând un proiectil care penetrează blindajul. Modul de atac al lui Lancet-3 implică un focos cu fragmentare sau termobaric.

De asemenea, viteza de deplasare a dronei se amplifică de aproape trei ori în timpul coborârii sale spre țintă, permițând Lancet-3 să își izbească focosul ATGM de blindajul unui tanc Leopard 2 cu o viteză de 300 km/h.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel