O dronă de origine neidentificată s-a prăbuşit în Iran lângă frontieră cu Azerbaidjanul

Eduard Pascu |
Data publicării:

O dronă străină de origine neidentificată s-a prăbuşit marţi în Iran, în apropiere de frontiera cu Azerbaidjanul, a anunţat agenţia de presă Irna, în timp ce Baku şi Erevan se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului în Nagorno-Karabah, informează AFP.

Aparatul fără pilot s-a prăbuşit în satul Parsabad, în provincia Ardebil, nord-vestul Iranului, fără a face victime sau pagube materiale, notează Irna, citându-l pe guvernatorul-adjunct al provinciei, Behrouz Nedayi. "Ţara din care provine drona şi cauzele prăbuşirii ei în regiune fac obiectul unei anchete", potrivit Irna. Aparatul "ar putea aparţine Azerbaidjanului sau Armeniei, date fiind luptele (care au loc) de cealaltă parte a frontierei de nord a Iranului", subliniază aceeaşi sursă, transmite Agerpres.

Forţele separatiste armene din Nagorno-Karabah şi armata azeră continuau să se confrunte marţi în mai multe sectoare ale frontului, încălcând un armistiţiu umanitar pentru a treia zi consecutiv.

Nagorno-Karabah şi-a proclamat independenţa faţă de Azerbaidjan, ceea ce dus la izbucnirea unui război soldat cu 30.000 de morţi, la începutul anilor 1990. De atunci, frontul era aproape îngheţat, în pofida unor ciocniri regulate, înainte ca luptele să reizbucnească pe 27 septembrie.

Învecinându-se cu ambele ţări, cu care întreţine bune relaţii, Iranul a îndemnat în repetate rânduri Armenia şi Azerbaidjanul să pună capăt ostilităţilor şi s-a oferit să medieze negocierile.

Pe 3 octombrie, Republica Islamică a atenţionat Erevanul şi Baku împotriva oricărei "intruziuni" pe teritoriul său, după ce mai multe obuze de mortier au căzut în zona frontalieră iraniană, rănind cel puţin un copil.

Citește și: Frontul din Karabah. Israelul, dispus să suspende aprovizionarea cu arme către Azerbaidjan?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel