O dronă Bayraktar TB-2 a distrus o vedetă de patrulare rusă în Herson (Video)

Cătălin Costea |
Data publicării:

O înregistrare video postată pe 3 august de Forțele Navale Ucrainene arată momentul în care o dronă aeriană a ucis mai mulți militari ruși și le-a distrus nava în timp ce încercau să descarce pe o plajă din regiunea Herson.

Atacul a avut loc în regiunea de nord-vest a Mării Negre, după cum au scris reprezentanții Forțelor Navale Ucrainene în postarea de pe Telegram, atribuind lovitura structurii de aviație navală a acestei categorii de forțe armate.

Deși nu se precizează mijloacele de distrugere folosite, lovitura cu rachetă este foarte probabil efectuată de un UAV de tipul Bayraktar TB2, drona de fabricație turcească ce a provocat pierderi semnificative trupelor ruse în prima fază a războiului.

Nava folosită de echipajul rus este o vedetă rapidă de patrulare de tipul KS-701 Tunets, folosită în principal de polițiștii de frontieră. Cu lungimea de 8,8 metri și lățimea de 2,5 m ambarcațiunea are de regulă la bord 6 până la 10 persoane, plus un căpitan și poate opera până la o distanță de 370 km.

Lansarea videoclipului de duminică contribuie la ridicarea moralul trupelor ucrainene și arată unde sunt încă utilizate dronele Bayraktar TB-2 a căror prezență pe câmpul de luptă a scăzut simțitor în aceasta fază a luptelor.

Astfel de mediatizări ale succeselor ucrainene sunt foarte bine venite în contextul avansării dificile a contraofensivei și a faptului că, potrivit surselor americane, numărul pierderilor înregistrate de Ucraina în acest război a ajuns la aproximativ 70.000 de militari. De asemenea, din februarie 2022, cel puțin 9.500 de civili ucraineni au fost, uciși, potrivit datelor furnizate de ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel