O dronă americană de tip RQ-4B a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 16.09.2021, o dronă americană de cercetare RQ-4B Global Hawk a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre, evoluând deasupra apelor neutre ale Mării Negre, precum și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.580 de metri, cu o viteză de circa 645 de kilometri pe oră.

Aparatul de zbor fără pilot a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar. Ulterior, acesta a intrat în spațiul aerian al Georgiei, unde a monitorizat situația trupelor rusești din Abhazia, Osetia de Sud și Nagorno-Karabah.

Drona a revenit în proximitatea frontierelor rusești din Crimeea, după care a urcat în nordul Mării Negre și a intrat pe teritoriul Ucrainei. Aceasta a efectuat mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas și a părăsit regiunea.

Trebuie remarcat faptul că zborul în Regiunea Mării Negre a avut o durată de aproximativ 15 ore.

Ultimul zbor al unei drone americane RQ-4B Global Hawk în Regiunea Mării Negre a avut loc pe 06 septembrie. Acesta s-a desfășurat pe un traiect aproape similar, fără să includă însă spațiul aerian al Georgiei.

După o intensificare în primăvara acestui an, zborurile dronelor americane RQ-4B în regiune au revenit la o frecvență de două sau trei pe lună,

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel