O dronă americană de tip RQ-4B a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre

Ionel Copcea / 17 sep 2021 / 09:44
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 16.09.2021, o dronă americană de cercetare RQ-4B Global Hawk a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre, evoluând deasupra apelor neutre ale Mării Negre, precum și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.580 de metri, cu o viteză de circa 645 de kilometri pe oră.

Aparatul de zbor fără pilot a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar. Ulterior, acesta a intrat în spațiul aerian al Georgiei, unde a monitorizat situația trupelor rusești din Abhazia, Osetia de Sud și Nagorno-Karabah.

Drona a revenit în proximitatea frontierelor rusești din Crimeea, după care a urcat în nordul Mării Negre și a intrat pe teritoriul Ucrainei. Aceasta a efectuat mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas și a părăsit regiunea.

Trebuie remarcat faptul că zborul în Regiunea Mării Negre a avut o durată de aproximativ 15 ore.

Ultimul zbor al unei drone americane RQ-4B Global Hawk în Regiunea Mării Negre a avut loc pe 06 septembrie. Acesta s-a desfășurat pe un traiect aproape similar, fără să includă însă spațiul aerian al Georgiei.

După o intensificare în primăvara acestui an, zborurile dronelor americane RQ-4B în regiune au revenit la o frecvență de două sau trei pe lună,

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy