O dronă americană de cercetare strategică RQ-4B-40 a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.03.2021, o dronă americană de cercetare strategică a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.155 de metri, cu o viteză de circa 616 kilometri pe oră.

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, a efectuat mai multe treceri la sud și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat trupele ruse din Nagorno-Karabah.

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră, urcând pe lângă peninsula Crimeea și intrând în spațiul aerian al Ucrainei. Probabil, aceasta a efectuat mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

Aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat un zbor aproape similar în regiune și pe data de 04 februarie.

De la începutul anului 2021, aceasta a mai fost prezentă în Regiunea Mării Negre pe 07 și 21 ianuarie.

De asemenea, la sfârșitul anului 2020, drona a mai efectuat trei zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16, 22 și 31 decembrie.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel