O dronă americană de cercetare strategică RQ-4B-40 a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre

Ionel Copcea / 05 Martie 2021 / 09:38

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.03.2021, o dronă americană de cercetare strategică a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.155 de metri, cu o viteză de circa 616 kilometri pe oră.

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, a efectuat mai multe treceri la sud și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat trupele ruse din Nagorno-Karabah.

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră, urcând pe lângă peninsula Crimeea și intrând în spațiul aerian al Ucrainei. Probabil, aceasta a efectuat mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

Aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat un zbor aproape similar în regiune și pe data de 04 februarie.

De la începutul anului 2021, aceasta a mai fost prezentă în Regiunea Mării Negre pe 07 și 21 ianuarie.

De asemenea, la sfârșitul anului 2020, drona a mai efectuat trei zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16, 22 și 31 decembrie.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy