O dronă a Ucrainei a lovit în partea de nord a orașului rusesc Sankt Petersburg

Darius Muresan |
Data publicării:
Militari ucraineni care operează o dronă / Armata Ucrainei, facebook
Militari ucraineni care operează o dronă / Armata Ucrainei, facebook

O explozie puternică a zguduit orașul rus St. Petersburg în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Autoritățile orașului au confirmat că a avut loc "un incident" și că în prezent se desfășura o evacuare a zonei lovite, conform Russia Today.

Potrivit sursei locale Fontanka, citată de DC News, explozia a avut loc în partea de nord a orașului, iar fațada unui bloc de locuințe a fost "grav afectată".

"Nu au fost victime. Ferestrele balconului a două clădiri au fost parțial deteriorate. Locatarii apartamentelor afectate au fost evacuați", a scris pe Telegram un locuitor al orașului, adăugând că poliția și serviciile de urgență lucrau la fața locului.

Ulterior, serviciul de presă al Comitetului pentru Sănătate din St. Petersburg a raportat că șase persoane au cerut ajutor medical în urma incidentului.

Atacul ucrainean vine la doar câteva ore după ce Rusia a bombardat Odesa cu drone.

O declarație în acest sens din partea autorităților ruse nu a fost confirmată, iar în ultimele 24 de ore, armata rusă a avut pierderi uriașe. În doar o săptămână, aceștia au pierdut aproape 7000 de soldați și câteva blindate.

Ultima zi a înregistrat zeci de atacuri pe linia frontului din partea Rusiei, însă în multe locuri asaltul a fost respins de forțele ucrainene.

Având în vedere efectivitatea sistemelor de apărare anti-aeriene, Zelenski a cerut Occidentului să trimită mai multe sisteme de acest fel, fiind „modul în care pot fi protejate cel mai bine viețile civililor ucraineni”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel