O dispariție a lui Kim Jong Un ar putea provoca haos în regiune, spun experții militari

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Decesul lui Kim Jong Un ar putea destabiliza regiunea, va crea un flux masiv de refugiați și ar forța SUA, Coreea de Sud și, eventual, alți aliați regionali să reacționeze, transmite Military Times.

Acesta este modul în care experții contactați de sursa citată descriu un viitor fără Kim Jong Un, în acest Hermit Kingdom (traducere litrară - regat pustiit) posesor de armă nucleară.

Experții au fost întrebați despre ce s-ar putea întâmpla în cazul în care Kim va muri sau ar fi în incapacitatea de a își exercita funcția, în urma unui raport CNN potrivit căruia Kim Jong Un se află în „stare gravă” după o intervenție chirurgicală pe cord. Cu toate acestea, agenția de știri Yonhap, finanțată de guvernul sud-coreean, a trimis că nu există „semne neobișnuite” ale sănătății lui Kim. Dar ieșirea lui Kim Jong-Un de pe scenă ar crea tulburări, spun specialiștii.

 

O eventuală dispariție a lui Kim Jong-Un ar provoca haos în regiune?

 

Fără moștenitor desemnat, s-ar naște „haos, suferință umană și instabilitate”, a declarat generalul în retragere Chun In-Bum, fostul șef al Forțelor de Operațiuni Speciale din Coreea de Sud, scrie Military Times. „Este o veste proastă pentru toată lumea”, a mai spus el.

CNN anunță că pe linia dinastică a comunismului nord-coreean Kim Yo Jong, sora actualului dictator, ar putea prelua puterea.

David Maxwell, de la Foundation for Defense of Democracies, care de două decenii monitorizează acțiunile militare din Asia, a declarat că o reacție militară a SUA și Coreei de Sud ca răspuns la un eventual deces a lui Kim Jong-Un „va face ca Afganistanul și Irakul să fie, în comparație cu Coreea de Nord, conflicte palide."

La fel ca Chun, Maxwell, care este fost colonel al Forțelor Speciale, a spus că lipsa unei succesiuni clare va declanșa haosul în regiune.

Kim Il-Sen l-a desemnat ca succesor pe fiul său, Kim Jong-Il, în 1973, iar acesta din urmă l-a desemnat succesor pe fiului său, Kim Jong-Un în 2009.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel