O delegație ucraineană a încercat să achiziționeze armament prin intermediul firmelor private din Israel

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Surse israeliene au dezvăluit că o delegație din Ucraina a discutat, în timpul unei vizite în Israel, modalități posibile de a încheia acorduri speciale în domeniul armamentelor cu omeni de afaceri israelieni, în afara canalelor oficiale dintre state.

Ziarul "Haaretz" a precizat că delegația, care se afla în Israel în urmă cu aproximativ o săptămână, s-a întâlnit în acest scop cu un fost ofițer superior din armata israeliană care deține în prezent o companie de consultanță în securitate.

Delegația ucraineană a întrebat în timpul întâlnirii dacă ar putea cumpăra arme și muniții de la dealeri privați.

Ofițerul menționat a afirmat că nu este implicat în aceste chestiuni, dar că orice astfel de tranzacție necesită aprobarea Ministerului Apărării.

"Haaretz" a subliniat că eforturile delegației ucrainene vin în lumina refuzului guvernului de la Tel Aviv de a oferi orice ajutor militar Kievului, explicând că este puțin probabil, ca guvernul israelian să fie de acord cu aceste tranzacții.

Israelul a înghețat toate licențele de export de arme către Ucraina după ce invazia rusă a început pe 24 februarie. Tel Avivul se abține să adopte o poziție care să înfurie Rusia, pe fondul coordonării de securitate dintre israelieni și ruși în ceea ce privește atacurile israeliene împotriva țintelor iraniene din Siria.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel