O companie din SUA a trimis către U.S. Army o propunere de design pentru următorul său vehicul de luptă, înlocuitorul IFV-ului M2 Bradley

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Point Blank Enterprises, companie americană cu sediul în Pompano Beach, Florida, se declară onorată să continue participarea să la programul OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle) al armatei SUA. Recent, Point Blank Enterprises a prezentat  Armatei SUA un design a ceea ce se doreşte a fi un înlocuitor pentru vehiculul de luptă al infanteriei M2 Bradley. Echipa PBE, formată din experți de  top din domeniul industriei de apărare a evaluat cerințele venite din partea U.S Army pentru o viitoare platformă de vehicule de luptă și a proiectat cu atenție un IFV de nouă generație care ar trebui să fie ceva revoluţionar pentru armată.

"Suntem încrezători că proiectul OMFV al Point Blank, perfecționat în timpul fazei 2, poate fi realizat, este cu adevărat inovator și oferă cea mai echilibrată integrare a capacităților dorite. Mai exact, am creat o platformă de vehicule de luptă care se poate adapta rapid la schimbare, poate adopta noi tehnologii și permite unui echipaj format din 2 persoane să opereze eficient și eficace în complexitatea tot mai mare a mediului de luptă", a declarat vicepreședintele executiv al PBE, Mark Edwards.

Optionally Manned Fighting Vehicle este un program al armatei americane pentru a înlocui vehiculul de luptă al infanteriei M2 Bradley. OMFV este o parte a portofoliului de programe Next Generation Combat Vehicle (vehicul de luptă de generație următoare).

În iulie 2021, U.S. Army a atribuit contracte către cinci echipe: Point Blank Enterprises, Oshkosh Defense, BAE Systems, General Dynamics Land Systems și American Rheinmetall Vehicles. Valoarea totală a contractului a fost de 299,4 milioane de dolari. Cele cinci companii concurente pentru câştigarea programului OMFV vor dezvolta, într-o perioadă de 15 luni, mai multe prototipuri pe care U.S. Army urmează să le spună unei serii de teste.

Toate candidaturile trebuiau să îndeplinească trei criterii generale: să dezvolte un vehicul cu șenile cu propulsie hibridă; o turelă fără pilot care să fie echipată cu un autotun de 50 mm sau de 30 mm cu posibilitatea de a trece la un calibru mai mare; și un echipaj redus la două persoane, cu spațiu dedicat pentru a transporta alţi șase infanteriști. La sfârșitul anului 2027, ar urma să fie selectat un câştigător care să înceapă producția inițială a unui nou vehicul de luptă pentru infanterie.

De asemenea, amintim şi că American Rheinmetall Vehicles (ARV) și-a deschis nouă unitate de proiectare și producţie în complexul industrial DC3S din Sterling Heights, Michigan, într-un moment în care se pregătește să concureze într-o competiţie strânsă în cadrul programului Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) – program militar de înzestrare prin care Armata SUA vrea să găsească un înlocuitor - planificat să intre în folosință în 2026 - pentru vehiculul de luptă Bradley.

Viitorul vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) al armatei SUA ar putea avea ADN german, asta dacă luăm în considerare intenţiile companiei germane Rheinmetall de a vinde vehicule Lynx KF41 către Armata SUA.

Rheinmetall face echipă, din toamnă anului 2020, cu compania americană Raytheon pentru a oferi armatei SUA un nou vehicul de luptă pentru infanteriei. Armata SUA caută să-și înlocuiască miile de vehicule de luptă M2 Bradley cu ceva mult mai nou, iar KF41 Lynx este soluţia pe care Rheinmetall o propune. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel