O coloană de mercenari Wagner se îndreaptă spre Rusia. Gen. Bălăceanu: O confruntare cu Armata rusă e sortită eșecului și pierderilor uriașe

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata rusă, pe străzile Moscovei în timpul rebeliunii Wagner
Armata rusă, pe străzile Moscovei în timpul rebeliunii Wagner

Cei de la Kyiv Independent susțin că o coloană cu mercenari Wagner Group se îndreaptă din Belarus spre Federația Rusă, ca urmare a morții lui Evgheni Prigojin. Informația nu e confirmată oficial, fiind preluată de presa internațională. 

 

Amintim că avionul în care se afla Evgheni Prigojin s-a prăbușit în cursul zilei de ieri în Rusia. Au murit toți cei aflați la bord, 7 lideri Wagner, printre care și Prigojin și Dmitri TUtkin, comandantul grupării, dar și o însoțitoare de bord și doi piloți.

Kyiv Independent susține că mercenarii Wagner aflați în Belarus s-ar îndrepta spre Rusia într-o coloană militară. Într-o intervenție la Antena 3 CNN, generalul (r.) Virgil Bălăceanu, fost comandant al Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei, nu exclude posibilitatea acestui scenariu, dar spune că orice intenție de rebeliune va fi de această dată înăbușită violent de Armata rusă.

 

O nouă rebeliune militară și o confruntare între Wagner și Armata rusă ar fi sortită eșecului și s-ar solda cu pierderi mari pentru mercenarii Wagner

 

Generalul (r.) Bălăceanu amintește că trupele Wagner au predat armamentul și pune sub semnul întrebării capacitățile lor logistice.

„Nu excludem (n.r. - ca o coloană cu mercenari Wagner să se îndrepte din Belarus spre Rusia). Și cei din Belarus au fost luați prin surprindere. S-ar putea să fie o reacție emoțională sau mai mult decât atât.

Dar dacă ne gândim la o nouă rebeliune e greu de presupus că se va întâmpla ținând seama că aceștia nu mai au dotare corespunzătoare, armamentul a fost predat. Nu știm ce surse au, de la muniție, combustibil. Sunt pe de altă parte sub controlul Belarusului. Dacă s-ar îndrepta spre teritoriul Rusiei cu intenții de rebeliune forțele armate din Belarus ar trebui să fie primele care s-ar opune.

O plecare din baze cu scopuri pașnice e iar greu de crezut. Trebuie să lăsăm lucrurile sa evolueze. Dar dacă va fi o încercare de rebeliune militară va fi sortită eșecului cu pierderi foarte mari”, a conchis generalul (r.) Bălăceanu care a adăugat că orice destabilizare făcută de Wagner după moartea lui Prigojin ar fi în mod direct dar și indirect în avantajul Ucrainei.

Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia a confirmat miercuri că fondatorul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, se afla la bordul avionului care s-a prăbuşit în regiunea Tver, accident în care toate persoanele aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel