O altă închisoare rusească cu prizonieri ucraineni a fost bombardată. Explozie pe teritoriul coloniei 124 din Donețkul ocupat

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

După ce ONU a anunțat ieri, că lansează o „misiune de constatare a faptelor” privind episodul Olenivka (50 de morți), o altă închisoare cu prizonieri de război ucraineni a fost atacată.

Pe 4 august, pe teritoriul coloniei corecționale nr. 124 din Donețkul ocupat, a avut loc o explozie.

Potrivit unor informații neverificate, forțele ruse ar putea ține prizonieri ucraineni pe teritoriul respectivei colonii, au precizat mai multe publicații ucrainene, citând surse rusești.

Un reporter rus de război, care relatează din zona orașului Donețk, a informat, în jurul orei 14.30, despre atacarea coloniei: ”Sunt răniți. Probabil că în această colonie sunt ținuți și prizonieri de război. Kievul a decis să nu lase niciun martor.”

Informația a fost confirmată de un așa-numit „ministru” al „DPR” (Republica Populară Donețk – autoproclamată), care a precizat că, în jurul orei 11:20 teritoriul coloniei din Donețk a fost supus focului de artilerie, potrivit publicației ucrainene Novosti Donbass.

 

Ministerul Apărării al Ucrainei nu vrea să comenteze informații privind închisorile pentru a nu pune în pericol prizonierii ucraineni

 

Ministrului adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Malyar, a precizat că ministerul nu poate comenta această sau orice altă informație referitoare la prizonierii ucraineni, pentru a nu-i expune pericolului. Toate problemele prizonierilor de război sunt tratate de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării (GUR).

Până la ora 20.00, GUR nu a comentat informațiile despre bombardarea coloniei.

Ce se știe despre explozia din 29 iulie:

*În timpul exploziei din noaptea de 29 iulie, care a a avut loc pe teritoriul fostei colonii corecționale din orașul Olenivka, clădirea în care erau ținuți prizonierii de război ucraineni a fost distrusă. Potrivit rușilor, peste 50 de prizonieri au fost uciși. Potrivit Procuraturii Generale al Ucrainei, 130 de persoane au fost rănite.

*Pe 2 august, fostul comandant al regimentului „Azov”, căpitan și ofițer al Forțelor de Operații Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Maksym Zhorin, a informat publicația ucraineană Suspilne, că au fost stabilite identitățile unora dintre cei uciși în explozie.

*Secretarul general al ONU Antonio Guterres a anunțat, pe 3 august, că ONU lansează o „misiune de constatare a faptelor” privind tragedia din colonia Olenivka.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel